Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

100 gigatavun M-DISC BDXL on tulossa

Kirjoitettiin
Päivitettiin 10. toukokuuta 2015 kello 15.07

Haluatko säilyttää datasi seuraavat 1000 vuotta? Ajan hammasta tuhat vuotta kestävä M-DISC on tällä hetkellä saatavilla DVD- ja Blu-ray-levynä. DVD:ssä on säilytystilaa 4,7 gigatavua, Blu-rayssa 25 gigaa. Asiaan tulee pian muutos, kun M-DISC julkistaa 100 Gt:n Blu-ray-levyn. Sen hintatietoja ei ole vielä kerrottu, mutta esimerkiksi 15 levyn setti 25 gigan lättyjä maksaa 69 euroa. Niiden lisäksi tarvitaan polttava Blu-ray-laite. Sellainenkin on myynnissä M-DISCin nettikaupassa. Siellä tarjotaan eurooppalaiselle asiakaskunnalle Samsungin SE-506CB:tä, jonka hinta on nettikaupasta tilattuna 87,5 euroa.

Jos haluat tallentaa esimerkiksi valokuvasi, videosi ja muut tiedostosi loppuiäksesi ja vähän kauemmaksikin aikaa, M-DISC on luultavasti paras perustallaajalle saatavilla oleva vaihtoehto. M-DISC-kiekon pitäisi kestää äärimmäisiäkin olosuhteita, kuten kuumuutta, kosteutta ja valoa, mutta niille altistuminen lyhentää levyn ja sen sisältämän datan elinikää. M-DISC suositteleekin säilyttämään levyt vaikkapa muovi- tai metallikoteloissa, joissa levyjen pinnat eivät koske toisiaan. Säilytyspaikan on syytä olla vilpoisa, kuiva ja sellainen jossa levyt eivät altistu suurille lämpötilan muutoksille.

Mikä tahansa kirjoittava Blu-ray- tai DVD-asema ei sovellu näille levyille tallentamiseen. Ajankohtainen luettelo yhteensopivista soittimista löytyy täältä näin.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"100 gigatavun M-DISC BDXL on tulossa" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1275 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi