Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

2/223

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 2/223. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

TempleOS

Yhdysvaltalainen skitsofreenikko ja erittäin ahkera koodaaja Terry Davis teki tietokoneen käyttöjärjestelmän Jumalalle, Jeesukselle, enkeleille ja muille sellaisille käyttäjille. Davis kutsuu käyttöjärjestelmäänsä TempleOS:ksi. Temppelikäyttis on hyvin pelkistetty, mutta myös hyvin nopea, systeemi. Sen tekijän mukaan OS vie noin 82 000 riviä koodia. Davisin lempipuuhia on koodaamisen lisäksi nimitellä ihmisiä, kuten Linus Torvaldsia, ”nigger monkeyksi” ja kuinka hän ajoi autollaan CIA-agentin yli vuonna 1999. Hän on myös varma siitä, että hänen käyttöjärjestelmäänsä käyttää biljoona enkeliä ja Linuxia vain joitain satoja miljoonia ihmisiä.

Lue kokonaan…

Selittelen miksi niilo22 et al. saavat niin paljon katselukertoja

Schadenfreuden kaltainen ilmiö on se ehdotus selittelyksi. Suomalainen tulee hyvälle tuulelle jos naapurin auto ei käynnisty kylmänä pakkasaamuna. Toisin sanoen niilo22 ja muut sellaiset ”lusikalla saaneet” tubettajat keräävät tuhansittain katselukertoja videoilleen siksi, että iso osa katsojista nauttii paremmuuden tunteesta. Katsojat voivat osoittaa paremmuuttaan alapeukuttamalla videoita, tai vaikka kirjoittamalla sellaisen äkäisen kommentin, jossa tubettajaa kehotetaan painumaan töihin tai helvettiin. (Mutta uskaltaisitko sinä astua Turhapuron kuskaaman bussin kyytiin? Haluatko kuulla hänen äänensä kasvomaskin takaa hammaslääkärissä kun olet istuutunut siihen kallistettavaan sähkötuoliin? Tai edes kaupan kassalla jonottaessasi, haluatko nähdä hänet siellä kassalla pyörittelemässä turhautuneena tuotteita ”kun berhanan viivakoodit on laitettu niin hankalasti”? On ihmisiä, joiden on meidän muiden kannalta paras tyytyä tekemään kahvinkeittovideoita.) Edellä mainitun niilo22:n päätettyä luopua alkoholista ja liikakiloista häntä on toistuvasti maaniteltu palaamaan vanhoille tavoilleen. On surullista kuinka hänen halutaan vajoavan alaspäin.

Lue kokonaan…

Mitä "白左" tarkoittaa?

Suuren ja mahtavan Internetin mukaan tuo ”白左” on kiinaa ja se tarkoittaa jotakin typerää länsimaista vasemmistolaista henkilöä. Se tarkoittaa henkilöä, joka on tyypillisesti valkoihoinen, joka katsoo maailmaa punaisten linssien läpi, joka vouhottaa tasa-arvosta, vapaudesta. Se tarkoittaa sellaista turhantoimittajaa, joka elää rikkaassa maassa, nauttii hyvästä elämänlaadusta ja samalla jankuttaa luonnonsuojelun tärkeydestä. Sellainen ”白左” pitää etnisten vähemmistöjen oikeuksia, kuten myös seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksia, tärkeämpinä kuin enemmistön oikeuksia. Myös eläinten oikeudet ovat suhteettoman tärkeitä. Esimerkiksi niin, että koiran elämä on tärkeämpi kuin ihmisen, tai että terroristin elämä on tärkeämpi kuin terrorismin uhrin. Sellainen henkilö ei näe todellisia ongelmia… Ja se tarkoittaa sellaista länsimaalaista, jonka kanssa edellä mainituista asioista ei voi olla toista mieltä — poikkeamat mielipiteissä saavat ”白左” tuomitsemaan kanssaihmisen typeräksi, kouluttamattomaksi, rasistiksi. ”白左” tarkoittaa esimerkiksi Michael Moorea ja Barack Hussein Obamaa, ja valtaosaa Suomen poliitikoista ja mediaväestä.

Lue kokonaan…

About.com

Nyt jonkun yrittäessä avata About.com-sivusto, päätyy hän Dotdashiin. Sen yläreunassa lukee yksinkertainen viesti: Hi. We’re Dotdash. We were About.com. Dotdash on itse asiassa laskeutumissivu kuudelle eri brändille. Kukin niistä käsittelee eri aiheita. Ne näyttävät rakennetun About.comin 20 vuoden aikana tuottaman sisällön varaan. Tuolla strategialla Dotdash luultavasti haluaa lähettää hakukoneille, ja mainostajille, sellaisen signaalin, että ne sivustot käsittelevät joitain kapea-alaisia aihepiirejä. Dotdashin edeltäjä About.com sisälsi kaikkea kaikesta samojen kansien välissä ja se Wired.comin aiheesta aikaisemmin tällä viikolla julkaiseman uutisjutun mukaan saattoi johtaa About.comin hakutulosten sukeltamiseen. Toisaalta Wikipediakin sisältää valtavasti sisältöä mitä erilaisimmista aiheista eikä sillä ole ongelmia sijoittua hakutuloksissa. Ehkä esimerkiksi Google piti, ja pitää, Wikipediaa arvokkaampana kuin About.comia. Wikisaitti on ”kaikkien tekemä”, ”avoin” tietopankki, kun taas Abouttiasaitti on rahan tekemiseen tähtäävää yritystoimintaa.

Lue kokonaan…

Kimppakyydin suosio kartalla esitettynä

Kyydit.netin lisäksi on pari muutakin kimppakyytien ilmoituksia esittelevää nettipalvelua, mutta halusin tähän puuhaan ottaa vain nimeltä mainitun sen takia, että siellä näytti olevan eniten kimppakyytien ilmoituksia. Noudin tuolta sivustolta kyytien tarjoajien ja tarvitsijoiden tiedot. Tarvitsin Google Maps -kartalla visualisointia varten oikeastaan vain kolme tietoa: 1) onko ilmoitus kyydin tarvitsijan vai tarjoajan, 2) mikä on lähtöpaikka, 3) mikä on päämäärä. Sen jälkeen noudin Googlesta ilmoitettujen paikkakuntien keskipistettä merkitsevät koordinaattitiedot. Laitoin viivat lähtöpaikoista päämääriin Polyline-viivoina, joihin on laitettu suuntanuolet kertomaan mihin suuntaan ajetaan. Lopputulos näkyy Kimppakyydin tarve ja tarjonta -sivulla.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi