Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

2/230

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 2/230. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Loistelampun vaihtaminen (8W/827)

Tämä on muistiinpano itselleni. Silloin vuosia sitten kun muutin tähän paikkaan, näin keittiössä hyllykön alla tuubimaisen keittiövalaisimen. Siitä oli popsahtanut arvatenkin suunnitellun vanhenemisen takia se valoa tuottava lamppu. Hommailin tietysti uuden lampun sen tilalle. Älysin tosin vasta sen tilaamisen jälkeen tsekata minkälainen lamppu siihen pitää laittaa. Se ei ollut 8W/827, joten loistelampulle ei… no, skipataan seuranneiden vuosien kuluminen ja palataan ajassa tähän aamuun. Aamulla kylpyhuoneen toisen valaisimen valoteho varoittamatta lakkasi, eli vähemmän koivistomaisesti sanottuna se lamppu meni rikki, joten sille vuosia sitten hankkimalleni loistelampulle tuli vihdoin käyttöä. Harmillisesti se uusi valaisin ei tuota lämmintä vaan ”luonnonvalkoista” valoa. On kiva mennä peilin eteen ja huomata kuinka kaakeliseinät ja sininen valo luovat sellaisen fiiliksen, jonka arvelen kuuluvan parhaiten ruumishuoneelle. Koska loistevalaisimen vaihtaminen on em. syystä johtuen tarpeen, haluan laittaa muistiin kuinka sen nimenomaisen kylppärivalon vaihtaminen käytännössä tehdään rikkomatta mitään. Se itse loistelamppuosuus on tietennii piilotettu suojakotelon taakse, mutta sen takanakin lamppua pitää kiinni kaksi muovista rimpulaklipsiä. Niitä ei pidä repiä irti vaan ne on liu’utettava. Vasemmalla oleva klipsi liukuu oikealle, oikeassa laidassa oleva liukuu vasemmalle. Ja sitten se loistelamppu pitää muistaa rullata oikeaan asentoon niin, että sen päädyissä olevat kaksi tappia mahtuvat ulos kotelosta. Hyvä esimerkki lampun päässä olevista tapeista näkyy tällä tuotesivulla.

Lue kokonaan…

Kreatiini

Olen kiinnostunut kreatiinin nootropiittisista vaikutuksista, mutta sitä nauttimista ennen haluan selvittää mitä haittoja kreatiinilla voi olla. Hakemalla Siitä Hakukoneesta tietoja kreatiinista, ainakin suomenkielisten hakutulosten kärjessä möllöttää linkki Fitnesstukun tuotekategoriaan. Siellä kreatiinin kerrotaan parantavan urheilusuorituksia lyhytkestoisissa, räjähtävissä suorituksissa. Samalla sivulla kreatiinia kerrotaan muodostuvan luonnostaan lihaksistossa noin yksi tai pari grammaa päivässä. Sitä voi saada ravinnosta, ainakin valkoisesta ja punaisesta lihasta. Tuon aineen aivojen (ja sitä kautta toivoakseni myös ajattelukyvyn) toimintaa tehostavat vaikutukset perustuvat Nootriment.com-sivuston artikkelin mukaan siihen, että kreatiini tukee aivojen energia-aineenvaihduntaa.

Lue kokonaan…

Light L16 -kamera valmistui ja sen toimitus (ennakkotilaajille) alkoi

Light L16 on tilattavissa loppuvuodesta 2017 lähtien. Sen ennakkoon tilanneet henkilöt saavat vehkeen postin välityksellä lähiaikoina, joten jos olet kiinnostunut tällaisesta erikoiskamerasta, voit parin viikon päästä löytää googlettamalla kamera-arvosteluja ja esimerkkikuvia. Kamera on siis teknisesti valmis tuote. Siihen pisteeseen pääseminen vei lähes neljä vuotta. Sen tekijät kertovat mikropiirien suunnittelun ja rakentamisen olleen vain yksi pala sitä monimutkaista systeemiä, joka saa kameran 16 kameramoduulia toimimaan samanaikaisesti.

Lue kokonaan…

Baby boomers -sukupolvi

Tässä Textpattern-julkaisusoftassa on se hyvä puoli, että sen uusimmissa versioissa voi kirjoittaa meta descriptionin omaan tekstilaatikkoonsa. Se meta description on sellainen lyhyt kuvausteksti, joka saattaa näkyä esimerkiksi Bing- ja Google-hakukoneen hakutulossivulla. Koska sen tekstin on oltava aika lyhyt, on siihen hyvä kirjoittaa mahdollisimman ytimekkäästi mistä asiasta nettisivulla kerrotaan. Siksi tämän sivun tekstinä on tällainen: ”Tämä on Baby boomers -sukupolven aikaansaannoksia listaavan huumorikuvan suomennos.”

Lue kokonaan…

Pontificia Cohors Helvetica

Pontificia Cohors Helvetica tarkoittaa Sveitsiläiskaartia. Se on päivämäärästä 22.1.1506 asti toiminut paavin yksityisarmeijana. Siihen kuuluu 100 miestä. Vuodesta 1981 lähtien kaartilaisten koulutuksessa on painotettu seremoniallisten hommien sijaan käsiasekoulutusta ja lähitaistelukykyjä. Kaikesta huolimatta paavisvallan varjelijat pukeutuvat pirteisiin vetimiin. Haluan laittaa tähän muistiin lukemani kaksi hauskinta kommenttia, joita youtubettajat ovat heistä kirjoittaneet. Ne ovat: When you forget to upgrade old units in civ ja toinen on Ronald McDonald training camp.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi