Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

2/243

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 2/243. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

GPX-tiedosto

.gpx-päätteinen tiedosto sisältää XML:ää, jota esimerkiksi Garminin valmistama MapSource-karttaohjelma ymmärtä. Se tiedosto voi sisältää reittipisteitä, reittiohjeita ja tallennettuja matkoja. Valmistettaessa tuollaista tiedostoa on tärkeää ymmärtää elementtien järjestys. Tiedosto aloitetaan julistamalla XML-skeema. Sen jälkeen tulevat metatietokentät (metadata). Sitten tulevat reittipisteet (wpt), reittiohjeet (rte) ja tallennetut matkat (trk). Mikäli GPX-tiedosto ei jostain syystä toimi, se jokin syy on luultavasti tiedostossa esiintyvien elementtien väärä järjestys.

Lue kokonaan…

YouTube-videoiden kaupallistaminen ↘

16.1.2018 ilmoitimme YouTube-kumppaniohjelman uusista kelpoisuusvaatimuksista. Kun kanavan videoita on katsottu vähintään 4 000 tuntia viimeisen 12 kuukauden aikana ja kanavalla on vähintään 1 000 tilaajaa, kanava tarkastetaan ohjelmaan liittymistä varten. Lue lisätietoja YouTube Creator ‑blogista.

Lue kokonaan…

Tippi, tappi, telepatti

Pystyt varmaan käymään pääsi sisällä keskustelua itsesi kanssa, joten olet tietoinen ja älyllinen olento. Sellaisten aivoitusten nauhoittaminen ja sen jälkeen niiden toistaminen jollain aparaatilla voi jonain päivänä olla mahdollista. Sen jälkeen ne ajatukset voidaan lähettää vaikka Bluetoothilla tai WiFillä johonkin toiseen laitteeseen. Silloin telepatia on mahdollista. Ehkä sen jälkeen ihmisen kirjoitus- ja lukutaito heikkenee, mutta suulliset viestintätaidot kehittyvät.

Lue kokonaan…

Verkkokaupan perustaminen LiteCartilla

Haij-ja! Ninjapotku: +21 HP. Muistan lapsuudestani jäntskiä töllötinohjelmia, kuten Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat ja American Ninjan. Koska tämän sivun otsikko viittaa johonkin aivan toiseen, lienee syytä lopettaa muistelointi ja ryhtyä pureskelemaan sitä kuinka sellaisen verkkokaupan voi avata ilmaiseksi käyttämällä Ruotsista rantautunutta LiteCartia.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi