Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

2/236

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 2/236. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Marttiinilta 8000 euron puukko

Otsikossa on vähän linkkitäkyilyä, sillä Marttiinin Suomi 100 -juhlapuukon hinta on vain 7990 euroa. Sen kahva on valmistettu visakoivusta ja koristeltu 14 karaatin kullasta valetuilla heloilla. 10 senttimetriä pitkässä teräosassa on Damascus-kuviointi. Tuon luksusmallin lisäksi satavuotiaan Suomen juhlapuukosta on halvempiakin vaihtoehtoja: hopeahelallinen on 399 euroa ja pronssiheloin kruunattu 149 euroa. Lisätiedot täältä.

Lue kokonaan…

Kuinka suojautua happohyökkäyksiltä? (Se on hankalaa.)

Metro-lehti kirjoitti heinäkuussa Lontoossa tapahtuneesta happoiskujen ennätyksestä. Lehden mukaan niitä tapahtui 1,5 tunnin sisällä viisi kappaletta. Alun perin monikulttuurisessa Britanniassa happojen ja muiden syövyttävien aineiden viskaamista uhrien kasvoille on harrastettu kostoksi. Viime aikoina happohyökkäyksiä ovat tehneet myös maantierosvot ja mopedein liikkuvat ryövärit. Tapana on, että rikolliset heittävät happoa uhrin kasvoille ja sitten varastavat esimerkiksi kännykän ja lompakon. Lontoossa sellaisia happoiskuja tapahtui vuonna 2016 yli 450 kappaletta.

Lue kokonaan…

Equifaxista tuli torstaina kirosana

Yhdysvalloissa tapahtui heinäkuussa megaluokan möhläys. Kuluttajien luottotietoraportteja tuottava Equifax varmisti torstaina 143 miljoonaa asiakasta koskevan tietovuodon olevan totisinta totta. Kriminaalit olivat hyödyntäneet Equifaxin nettisivuilla sijainnutta haavoittuvuutta. Se mahdollisti yksityisten ihmisten sosiaaliturvatunnusten, syntymäpäivien, kotiosoitteiden ja joissain tapauksissa hallussa pidettyjen ajoneuvojen rekisterinumeroiden kaappaamisen. Niiden lisäksi hyökkääjät saivat paljon luottokorttien numeroita. Jos Equifaxille pitäisi keksiä suomalainen vastine, se kai voisi olla Suomen Asiakastieto Oy. Sieltä voi tilata esimerkiksi omien luottotietojen raportin näytettäväksi vuokranantajalle.

Lue kokonaan…

Google ei ole ikuinen

Google-hakukoneen kannalta on hyvä pitää kirjaa sitä käyttävistä ihmisistä. Se mahdollistaa yksinkertaisten asioiden, kuten lokalisoitujen hakutulossivujen, tuottamisen lisäksi käyttäjän kiinnostuksen kohteita vastaavien hakutulosten nostamisen hakutuloksissa. Se, että Google tekee lokimerkintöjä mitä asioita käyttäjät yrittävät netistä etsiä käyttämällä sen hakukonetta, voi tietysti käyttäjästä tuntua yksityisyyden rikkomiselta. Ehkä sen takia juuri viime kuukausina DuckDuckGo’n pariin on tulvinut uusia käyttäjiä. DuckDuckGo väittää, ettei se pidä kirjaa hakukoneensa käyttäjistä. Yksityisyyden suojaamisen lisäksi googlettajat voivat hakeutua ankkahakukoneen pariin sen johdosta, että Google sensuroi hakutuloksia joltisenkin ahkerasti. Hakukoneen tehtävä on yksinkertainen: näyttää mahdollisimman relevantit vastaukset käyttäjälle. Se on huono hakukone jos se ei halua tehdä niin vaikkapa oman poliittisen agendansa vuoksi.

Lue kokonaan…

Huomioita Riina Mäkisen katoamisesta

Tämä ei ole mukavaa luettavaa. Murha.info-sivuston foorumilla on ajateltu Riina Mäkistä noin 1200 kertaa. Nuoren naisen omituinen katoaminen maisemista voi hyvinkin selittyä verityöllä. Kertaan tähän mistä on kyse, ja sitten menen niihin tekemiini huomioihin. Loviisan ja Porvoon välissä sijaitseva Vanhakylä toimii näyttämönä tälle kummalle tapahtumalle. 19-vuotias Riina Mäkinen ja häntä ruumiillisesti vanhempi kriminaalipoikaystävä polttivat toukokuussa 2017 autonsa lähellä moottoritietä sijaitsevan Vanhakylän metsän reunassa. Poikaystävä, tai oikeastaan miesystävä, ammuskeli pistoolilla saman päivän aikana. Hänet pidätettiin. Riina Mäkinen on ollut Vanhakylän-matkasta lähtien kateissa. Mäkisen ja miesystävän tiet erosivat poliisin mukaan riitaisissa merkeissä. Sen jälkeen Mäkistä on etsitty useaan otteeseen pollareiden ja vapaaehtoisten voimin. Naista ei ole vielä löytynyt, ainoastaan eräitä hänelle mahdollisesti kuuluneita tavaroita, kuten hiuslakkapullo.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi