Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

2/246

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 2/246. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Drupal on matopitoinen

Viime aikoina Drupal Shell -sivustolla on kirjoitettu useita juttuja Drupal-julkaisujärjestelmästä sillä viisiin, että juttujen otsikoissa on käytetty sellaisia sanoja kuten ”haavoittuvuus” ja ”Drupalgeddon”. Drupal Shellin mukaan Drupal on suurten webbisivujen suosima julkaisujärjestelmä. Työkalu on laaja. Siksi hyökkääjillä on paljon tarttumapintaa.

Lue kokonaan…

Amerikkalaisen huomioita venäläisten taistelutavoista Ukrainassa

Yhdysvaltojen armeijan eversti kirjoitti Association of the United States Army -sivustolle yhteenvedon ajatuksistaan. Niiden ajatusten otsikko on: ”Uusi itärintama: mitä Yhdysvaltojen armeijan tulee oppia sodasta Ukrainassa”. Yhteenvedon yhteenveto on tämä: venäläisten tapa taistella Ukrainassa muistuttaa 1. maailmansodan tapoja sillä erolla, että käytössä on myös modernia teknologiaa.

Lue kokonaan…

Onko tänään pankkipäivä?

Kirjoitin pienen skriptin, joka tsekkaa onko sille ilmoitettu päivämäärä pankkipäivä vai ei. Skripti hyödyntää Suomen Pankin ilmoittamia päivämääriä ja se toimii vuoteen 2021 asti.

Lue kokonaan…

SmugMug osti Flickrin

Vuonna 2004 avattu kuvien ja videoiden tallennus- ja julkaisualusta Flickr myytiin Flickriä pari vuotta vanhemmalle SmugMugille (sen omistaa Fantastic Fox, Inc.). Yritin tätä blogipostausta varten selvittää kuinka monta kuvaa on Flickrissä kaiken kaikkiaan, mutta siitä ei näytä olevan tuoretta tietoa. Wikipedian mukaan maaliskuussa 2013 Flickrissä oli yhteensä 87 miljoonaa käyttäjää, ja uusia kuvia ladattiin palveluun päivittäin 3,5 miljoonaa kappaletta. Koko se hela hoito on nyt SmugMugin hallussa. Omistajanvaihdoksesta kertova uutiskirje vakuuttaa, ettei Flickrin toimintaperiaatteeseen tule muutoksia lähitulevaisuudessa. 25. päivä toukokuuta kaikki Flickrin käyttäjätilit ja niihin kuuluva data siirretään palvelun uudelle omistajalle.

Lue kokonaan…

Terapeuttinen hypotermia voi mahdollistaa miehitettyjen pitkäkestoisten avaruusmatkojen tekemisen

Kolusin Y Combinatorin uutisvirtaa. Löysin sieltä tämän ehdotuksen kuinka ihmisen voi toimittaa kauas avaruuteen pakastamalla hänet ainakin joksikin aikaa. Idea perustuu siihen, että matkustaja laitetaan arkkupakastimen kaltaiseen kammioon, jossa kehon lämpötila voidaan pitää paljon normaalia alhaisempana. Tässä PDF:ssä mainitaan sivulla 14 kuinka tähän mennessä on testattu menestyksellisesti ihmisen pakastamista pisimmillään 14 päivän ajaksi. Tällainen lähestymistapa on ehkä käytössä kun ihminen lähetetään Marsiin ja kun hänet tuodaan sieltä takaisin.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi