Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

3/236

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 3/236. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Instagramin käyttäjien tietoja, kuten puhelinnumeroita, voi ostaa Doxagramista

Instagramin API:ssa olleen haavoittuvuuden jäljiltä ovat miljoonat käyttäjien profiilitiedot, kuten puhelinnumerot, vuotaneet markkinoille. Instagram ei ole vielä paljastanut tarkalleen kenen käyttäjien tiedot ovat lirahtaneet, mutta Ylilaudan mukaan Doxagram-sivustolla on kaupan esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän oletetusti virallisen Instagram-tilin puhelinnumero, kuten myös monien muiden finskiläisten poliitikkojen kännykkänumeroita. Yhden numeron ostaminen Doxagramista maksaa 10 USD.

Lue kokonaan…

Survos-salakirjoituksen kakkosversio

Asuinpaikkakunnallani sijaitsevassa Runebergin puistossa on pieni vesilammikko. Sen lammikon reunalla on metallista valettu pieni patsas. Pienessä patsaassa pikkupojan kuvataan kamppailevan isoa kalaa vastaan. Kalan suusta lirahtelee välillä vettä altaaseen. Altaassa on useita pieniä vesipatsaita. Metallipatsas ja vesipatsaat tekevät temppuja. Niihin on ohjelmoitu jokin… ohjelma. Jos sitä ohjelmaa seuraa noin puoli tuntia, alkavat ohjelman yksityiskohdat paljastumaan. Katsoja voi lopulta ennustaa mitä siinä ohjelmassa seuraavaksi tapahtuu. Samaan tapaan kuin vesilammikkoshow on mahdollista ”purkaa”, myös Survos-salauksella tehdyt viestit voi päätellä selkokielisiksi. Tarvitaan vain salattu viesti, aikaa ja viitseliäisyyttä.

Lue kokonaan…

Flickrin ja 500px:n jäseniä vokotellaan

Flickr ja 500px ovat molemmat nettipalveluita, joissa voi jakaa maailman kanssa valokuvia. Flickrissä voi lisäksi säilyttää omia kuvatiedostoja vähän niin kuin varmuuskopiona. Molemmilla sivustoilla on sellainen sosiaalisen median elementti, että muut palvelun käyttäjät voivat kommentoida julkisiksi asetettuja kuvia, niitä kuvia voi laittaa suosikkeihin ja kuvaajia voi laittaa seurantaan. Huijarit hyödyntävät niitä sossumediapiirteitä luomalla feikkiprofiileja, joihin he lataavat valokuvia tytteleistä. Tytteleiden kuvatiedostoihin ja profiilisivujen teksteihin lisätään yhteystietoja. Niiden tietojen joukossa on linkkejä. Linkit johtavat epämääräisille sukupuolisesta kanssakäymisestä kertoville nettisivuille.

Lue kokonaan…

YouTube on sairastunut, eikä se enää muista miksi sitä käytetään

YouTube näyttää juuri uudistaneen logonsa. Se on kolmas merkittävä muutos tuossa vuosikymmenen ikäisessä videoiden jakelupalvelussa viimeisten kuukausien varrella. Ensimmäinen muutos oli Adpocalypseksi, eli ”mainosmaailmanlopuksi”, monien tubettajien kutsuma mullistus. Se tarkoitti monien kaupallistettujen videoiden statuksen muuttamista sellaiseksi, ettei niissä enää näytetä mainoksia. Sillä tavalla YouTube kannustaa tuottamaan mahdollisimman vähämerkityksistä sisältöä. Mainoksia voi asettaa esimerkiksi pörröisten kissanpentuvideoiden yhteyteen, muttei esimerkiksi yhteiskunnallisia ongelmia käsitteleviin videoihin — etenkään jos joku erehtyy kertomaan videolla asioista konservatiivisesta vinkkelistä.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi