Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

3/248

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 3/248. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

PayPal osti iZettlen

Kahdeksan vuotta sitten perustettu iZettle on muun muassa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa toimiva maksutapojen mahdollistaja. Siltä voi vuokrata esimerkiksi maksupäätteen korttimaksujen vastaanottamiseksi. Eilen torstaina iZettle uutisoi PayPalin ostaneen sen parilla miljardilla eurolla. (Oikeastaan 2,2 miljardilla Yhdysvaltain dollarilla. Se on euroiksi käännettynä 1,87 mrd.) Techcrunch.com-sivustolla kirjoitettiin toukokuun alussa iZettlen startanneen IPO-rahoituskierroksen kerätäkseen varoja toimintansa laajentamiseksi. Siinä Techcrunchin uutisessa kerrottiin iZettlellä olevan 413 000 yritysasiakasta, ja että yrityksen arvoksi laskettiin noin miljardi euroa.

Lue kokonaan…

Ehdotus kuinka vaaleilla valittavan päättäjän selkäranka estetään hyytelöitymästä

Tässä ehdottamaani menetelmää voidaan kokeilla missä tahansa tilanteessa, jossa valitaan vaikuttavaan asemaan henkilö vaalien avulla. Vaaleihin ehdokkaaksi asettuvan henkilön on julkaistava vaalilupaukset, joiden ajajaksi hän sitoutuu, mikäli hänet tullaan valitsemaan. Sen jälkeen kun päättäjä on valittu, ja kun vaaleista on kulunut esimerkiksi puoli vuotta, tai kokonainen vuosi, tulee selvittää millä tavoin päättäjä on työskennellyt toteuttaakseen vaalilupauksensa. Esimerkiksi jos kansanedustaja lupaa vaaleja ennen luoda työpaikkoja ja keventää verotusta, silloin voidaan selvittää mitkä ovat ne konkreettiset toimet, joilla kansanedustaja on niitä asioita valmistellut. Mikäli käy ilmi, että henkilö on pettänyt vaalilupauksensa, hänet tietysti erotetaan vaaleilla saamastaan asemasta. Sitten hänelle tatuoidaan otsaan tikkukirjaimilla sana ”MULKKU” ilman lainausmerkkejä.

Lue kokonaan…

Drupal on matopitoinen

Viime aikoina Drupal Shell -sivustolla on kirjoitettu useita juttuja Drupal-julkaisujärjestelmästä sillä viisiin, että juttujen otsikoissa on käytetty sellaisia sanoja kuten ”haavoittuvuus” ja ”Drupalgeddon”. Drupal Shellin mukaan Drupal on suurten webbisivujen suosima julkaisujärjestelmä. Työkalu on laaja. Siksi hyökkääjillä on paljon tarttumapintaa.

Lue kokonaan…

Amerikkalaisen huomioita venäläisten taistelutavoista Ukrainassa

Yhdysvaltojen armeijan eversti kirjoitti Association of the United States Army -sivustolle yhteenvedon ajatuksistaan. Niiden ajatusten otsikko on: ”Uusi itärintama: mitä Yhdysvaltojen armeijan tulee oppia sodasta Ukrainassa”. Yhteenvedon yhteenveto on tämä: venäläisten tapa taistella Ukrainassa muistuttaa 1. maailmansodan tapoja sillä erolla, että käytössä on myös modernia teknologiaa.

Lue kokonaan…

Onko tänään pankkipäivä?

Kirjoitin pienen skriptin, joka tsekkaa onko sille ilmoitettu päivämäärä pankkipäivä vai ei. Skripti hyödyntää Suomen Pankin ilmoittamia päivämääriä ja se toimii vuoteen 2021 asti.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi