Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

3/245

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 3/245. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Magic Leap

Totisinta totta ja virtuaalitodellisuutta yhdisteleviä tuotteita on yritetty pusata markkinoille vuosikausia. Google yritti tehdä sen Glass-silmälaseillaan ja Microsoft yrittää tehdä tulosta myymällä HoloLens-kakkuloitaan alkaen 3349 euron yksikköhintaan. Googlen ja Microsoftin lisäksi taikalaseja myyvät Oculus, Sony, HTC ja Samsung. Viimeisin hypetyksen kohde tässä skenessä on Magic Leap, joka suunnittelee tuovansa myyntiin 1500–2000 euroa maksavat lasit. Magic Leapin One-lasit yrittävät juksata käyttäjänsä aivoja niin, että käyttäjä, tai pelaaja, kokee todellisuuden ja virtuaalimaailman yhdistyvän saumattomasti. One hyödyntää valokenttäteknologiaa. (Jos olet lukenut tätä blogia, ehkä muistat tuon erikoisen sanan. Valokenttäteknologia-sanaa käytin viimeksi kirjoittaessani Lytro Illum -kamerasta.) Magic Leap on saanut miljarditolkulla taaloja hankkeeseensa. Wired.com kirjoitti lokakuussa 2017 yrityksen arvostuksen olevan jopa kahdeksan miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Lue kokonaan…

Lieron faneille Noita

Marraskuussa 2016 perustettu pelipaja Nolla Games tekee Noita-nimistä räiskintäpeliä. Se on sivulta kuvattu 2D-peli, jossa jokainen pikseli noudattaa fysiikan lakeja. Rakenteilla olevan pelin pressikitissä kirjoitetaan pelaajan voivan kehittää omia loitsuja. Ne ovat kai jonkinlaisia aseita, kuten säteitä tai räjähteitä, joita voi singota eri puolille pelimaailmaa. Peli ilmestyy ”tällä vuosikymmenellä” Windowsille. Se muistuttaa hyvin paljon parinkymmenen vuoden takaista Molezia ja Lieroa.

Lue kokonaan…

Kuinka nopeasti kirjoitat?

Tein pikkuruisen kirjoitusnopeustestin, jossa on viisi eri kategoriaa ja kussakin kategoriassa noin 150 eri merkkijonoa eli stringiä. Pelaajalle arvotaan 20 sanaa, jotka hänen on naputettava mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Sen jälkeen hän näkee kirjoittamiseen käytetyn ajan, sekä yhteenvedon kirjoitetuista sanoista. Tulokset voi tallentaa toplistalle.

Lue kokonaan…

GPX-tiedosto

.gpx-päätteinen tiedosto sisältää XML:ää, jota esimerkiksi Garminin valmistama MapSource-karttaohjelma ymmärtä. Se tiedosto voi sisältää reittipisteitä, reittiohjeita ja tallennettuja matkoja. Valmistettaessa tuollaista tiedostoa on tärkeää ymmärtää elementtien järjestys. Tiedosto aloitetaan julistamalla XML-skeema. Sen jälkeen tulevat metatietokentät (metadata). Sitten tulevat reittipisteet (wpt), reittiohjeet (rte) ja tallennetut matkat (trk). Mikäli GPX-tiedosto ei jostain syystä toimi, se jokin syy on luultavasti tiedostossa esiintyvien elementtien väärä järjestys.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi