Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Jos harkitset liittymistä, käytä alennuskoodia 00033583 niin saat 25€ pois palvelumaksuista. Hyödynnä alekoodi heti, sillä en tiedä kuinka kauan tuo kampanja kestää, mutta se vaikuttaa olevan voimassa ainakin 15.12.

August Eklöfin puisto

Kirjoitettiin
Päivitettiin 13. elokuuta 2015 kello 13.03

Sihteerisopimus-Porvooseen rakennettiin vuonna 2009 puisto. Otin siitä aamulla valokuvan ja latasin sen Flickriin. Puiston nimi oli jonkin aikaa Valtiopäiväpuisto. Sitten sen nimeksi muutettiin August Eklöfin puisto. Porvoon kaupungin nettisivuilla puiston nimen taustasta kerrotaan näin: Nimi muutettiin myöhemmin Porvoossa 1900-luvun alkupuolella vaikuttaneen metalli- ja puuteollisuuden tuotteita valmistaneen monialakonsernin johtajan mukaan August Eklöfin puistoksi, koska hänen tuotantotehtaansa sijaitsivat aikanaan läntisellä jokirannalla mm. nykyisen puiston kohdalla.

Vuonna 2009 Adressit.com-sivustolle luotiin kaupunginhallitukselle lähetettävä äänestys. Ehdotuksen loivat luultavasti August Eklöfin jälkeläiset. Adressiin tuli 12 ääntä, kaikki loppukesästä 2009. Nimensä julkaisseiden äänestäjien joukossa on seitsemän Eklöf-sukunimeä käyttävää henkilöä. Väitän tähän loppuun, että Eklöfin sukulaiset auttoivat Porvoon "päättäjiä" päättämään puistolle sopivan nimen. :-)

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"August Eklöfin puisto" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1217 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi