Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Tipsejä kuinka globaaleja asetuksia voi tehdä CodeIgniterilla

Kirjoitettiin
Päivitettiin 14. huhtikuuta 2017 kello 09.23

Otsikko on valmiina tälle blogijutskalle, samoin tagit. Pieni meta descriptionkin on kirjoitettu (vaikka se ei vielä taida näkyä julkisesti). Sitten pitäisi kai ruveta nakuttamaan itse sisältöä. On muutama asia, jotka haluan mainita CodeIgniterista, kuten sen, että tuon… ääh… nyt joudun käyttämään hipsterisanaa — frameworkin — kanssa samassa kansiossa config.php-tiedoston kanssa on constants.php-niminen asetustiedosto. Sinne voi laittaa sivuston laajuisia asetuksia, kuten sivuston nimen.

Kertaalleen määriteltävät sivustonlaajuiset asetukset

Jos englannin sana ”variable” voidaan suomentaa ”muuttuja”, silloin termi ”constant” voinnee olla ”vakituinen” tai ”pysyväinen”. PHP:lla noita pysyväisiä, vakituisia, juttuja voi määritellä kahdella eri tavalla. Ensimmäinen on define ja toinen on const. Jälkimmäinen on vähän kankeampi, joskin ilmeisesti aivan mikroskooppisen verran nopeampi, kuin ensin mainittu tapa.

Tuonne CodeIgniterin constants.php-tiedostoon voi siis kirjoittaa vaikka sen sivuston nimen, sähköpostiosoitteen, sloganin ja URL-osoitteen. Tässä esimerkissä sivuston nimi on Lottovoitto.com. Sen voi koodata esimerkiksi näin:

const SIVUSTON_NIMI = 'Lottonumero.com';

Tai sitten näin:

define('SIVUSTON_NIMI','Lottonumero.com');

Nyt periaatteessa millä tahansa CodeIgniterin sivulla (ja tiedostossa) voidaan mainita kyseisen nettisivun nimi kirjoittamalla SIVUSTON_NIMI, kuten näin: <?php echo SIVUSTON_NIMI; ?>

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Tipsejä kuinka globaaleja asetuksia voi tehdä CodeIgniterilla" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1276 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi