Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Julkisen puolen teemojen asentaminen Textpatternissa kuten WordPressissä

Kirjoitettiin
Päivitettiin 18. lokakuuta 2015 kello 20.19

Textpattern-julkaisujärjestelmän yksi isoista kompastuskivistä tiellä kohti nykyistä suurempaa suosiota on ulkoasun tekeminen nettisivustolle. Se ei ole koskaan ollut yhtä vaivaton homma kuten WordPressissä, jossa julkisen puolen teeman on voinut jo vuosikausien ajan laittaa käyttöön siirtämällä teeman sisältävät tiedostot palvelimelle ja sitten menemällä WP:n hallintapaneeliin. Sen jälkeen teeman ottaminen käyttöön on vain parin klikkauksen päässä. Textpatternissa asia on tehty hyvin toisin. Vain ylläpitäjän puolen ulkoasun on voinut asentaa yhtä vaivattomasti kuin WordPressissä, mutta julkinen puoli on vaatinut enemmän rassaamista. Siksi koodasin lisäosan kuo_theme (kts. kuvakaappaus).

kuo_theme on Textpatterniin asennettava lisäosa. Sen avulla eräitä julkisen puolen teemoja voi asentaa aikaisempaa huomattavasti helpommin. Se hoitaa teeman tarvitsemien sivupohjien/mallipohjien/templaattien asentamisen automaattisesti. Sen jälkeen nettisivuston uuden ulkoasun ottaminen käyttöön on muutaman klikkauksen päässä… Mutta ei se siltikään ole yhtä helppo homma kuin WP:ssä. :-/

Lataa lisäosa tästä

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Julkisen puolen teemojen asentaminen Textpatternissa kuten WordPressissä" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1275 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi