Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Jos harkitset liittymistä, käytä alennuskoodia 00033583 niin saat 25€ pois palvelumaksuista. Hyödynnä alekoodi heti, sillä en tiedä kuinka kauan tuo kampanja kestää, mutta se vaikuttaa olevan voimassa ainakin 15.12.

Kaivon myrkyttäminen, tai siis kuinka tarjota sisällön skreippaajalle paljon ei-mitään

Kirjoitettiin
Päivitettiin 27. lokakuuta 2016 kello 01.31

Textpatternin foorumilla mainittiin tapaus, jossa jokin aasialainen taho oli imuroinut kokonaisen nettisivuston sisältöineen ja kaikkine ulkoasun grafiikkoineen ja JS-tiedostoineen. Sivuston alkuperäistä omistajaa eniten harmittaa kuinka tekstimuotoinen sisältö päätyi vääriin käsiin. Kloonattu sivusto toimii edelleen netissä. Se tarjoaa täsmälleen saman sisällön kuin alkuperäinenkin, ainoastaan domainosoite on siinä eri. Foorumilla luin hauskan idean kuinka tuollaista perusteellista skreippausta voi torjua. Idean isä kutsuu sitä Kaivon myrkytys -menetelmäksi. Siinä hän tunnisti skreippaajan käyttämät IP-osoitteet ja tarjosi varta vasten niille omien sanojensa mukaan valtavat määrät hölynpölysisältöä. Sellaisen sisällön voi tehdä koneellisesti esimerkiksi niin, että PHP-tiedosto esittää jokaisella sivun latauskerralla X verran satunnaisia kirjaimia ja numeroita, ja niistä muodostuneen sotkun sekaan laitetaan linkkejä, ja vaikka lihavoituja, kursivoituja kohtia, tekstikappaleita, otsikoita ym. Se johtaa tilanteeseen, jossa koko sivuston skreippaamiseen pyrkivä taho seuratessaan linkkejä lataa uusia satunnaisia hölynpölysivuja, joissa on uusia seurattavia linkkejä hölynpölysivuille jne. Kierre jatkuu kunnes hölynpölyä rouskuttava tai sitä tuottava taho tukehtuu. Tätä ideaa voi tehostaa tekemällä vaikka sivustokartan ja luomalla sinne ”siemenperunaksi” jonkin verran linkkejä (jotka johtavat edellä mainittuun hölynpölygeneraattoriin).

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1217 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi