Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Jos harkitset liittymistä, käytä alennuskoodia 00033583 niin saat 25€ pois palvelumaksuista. Hyödynnä alekoodi heti, sillä en tiedä kuinka kauan tuo kampanja kestää, mutta se vaikuttaa olevan voimassa ainakin 17.12.

Kansainvälinen valuuttarahasto kertoo missä on vika

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 00.32

Kansainvälinen valuuttarahasto julkaisi 14.3.2014 tiedotteen, jossa se kertoo Suomen taloudellisen tilanteen stögänneen kolme vuotta viimeisestä viidestä vuodesta. IMF:n mukaan Suomessa on rakenteellisia heikkouksia, jotka ovat johtaneet korkeaan työttömyysasteeseen. Työttömyyshommien lisäksi IMF yksilöi muutkin Suomen tilannetta hankaloittavat asiat, joista tässä jutussa esitellään muutamia mielestäni tärkeimpiä.

  • Tuon tiedotteen mukaan Suomessa palkkakulut ovat nousussa vaikka työvoiman tuottavuus on laskenut.
  • Ennen kansainvälistä rahakriisiä palkkojen nostaminen rampautti vakavasti (tiedotteessa käytetään nimenomaan sanaa "severely") muutenkin huonoa tilannetta.
  • Kotitalouksien velkatilanne on niin kova, ettei porukka voi kuluttaa.
  • Ihmiset viettävät liikaa vuosia koulussa tuottamatta yhteiskunnalle mitään.
  • Julkisen sektorin terveydenhoitopalvelut eivät toimi kunnolla.
  • Työnantajat ovat lirissä, koska eivät voi vähentää työntekijöiden määrää kovinkaan vaivattomasti.
  • Lisäksi kaupungistuneilla alueilla asuntojen hinnat ovat liian korkeat.
Tietoa kirjoittajasta

"Kansainvälinen valuuttarahasto kertoo missä on vika" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1217 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi