Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Jos harkitset liittymistä, käytä alennuskoodia 00033583 niin saat 25€ pois palvelumaksuista. Hyödynnä alekoodi heti, sillä en tiedä kuinka kauan tuo kampanja kestää, mutta se vaikuttaa olevan voimassa ainakin 15.12.

New Horizons

Kirjoitettiin
Päivitettiin 13. kesäkuuta 2015 kello 23.07

New Horizons on 19.1.2006 kohti Plutoa lähetetty luotain. Sen tehtävänä on tutkia Plutoa ja sen kuita. Jännittävin hetki on vastassa 14.7.2015, koska tuona päivämääränä luotain saapuu lähimmäksi kääpiöplaneettaa. Jos kaikki sujuu ennusteiden mukaan, New Horizons jatkaa matkaansa Kuiperin vyöhykkeellä tehden kaikenlaisia havaintoja. Avaruusaluksessa on seitsemän tiedeinstrumenttia; Ralph, Alice, REX (Radio Science EXperiment), SWAP (Solar Wind Around Pluto), LORRI (LOng Range Recoinnassance Imager), PEPSSI (Pluto Energetic Particle Spectrometer Science) sekä VBSDC (Venetia Student Dust Counter). Tarkemmat speksit löytyvät tästä PDF-tiedostosta.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"New Horizons" on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1217 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi