Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Köntsävaroitus

Huomaan täällä blogissa nurisevani asioista niin usein, että koen tarpeelliseksi varoittaa lukijoitani mikäli he ovat saamassa silmilleen valituspitoisen blogipostauksen. Tämä postaus on tunnistettu sellaiseksi. Jos valittaminen ei just nyt inspaa, siirry lukemaan jotain muuta.

Nordnetin hinnoittelu kammottavaa riistoa

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 00.30

Nimimerkki No huh huh! kirjoitti männävuoden toukokuussa Suomi24:n foorumille kuinka hirviän kauhian kallis Nordnet on. Kirjoittajan mielestä Nordnet on tarkoitettu vain monimiljonääreille, joita ei paljon haittaa vaikka osakekauppoja tehtäessä maksut ovat "pöyristyttävän" korkeita. Kirjoittaja esittää pitkän listan asioita, joiden hän katsoo olevan vialla Nordnetissä. Yksi väitteistä on, että vaikka tuo firma mainostaa säilytyskulujen olevan nolla euroa, ne voivatkin olla yhdeksän euroa kuukaudessa. Tällaista huuhaata.

Suomi24:n keskustelupalstalle (Talous → Pörssi ja osakkeet → Kaupankäynti) kirjoittanut henkilö teki paljon työtä listatessaan kaikki ne maksut ja kulut, joita Nordnet voi veloittaa. Hän kirjoitti kaupankäyntipalvelujen ja -sovellusten kulut, toimenpidemaksut, analyysimaksut, markkinainformaatiosta perittävät maksut, myös selvitysmaksut. Eikä siinä vielä kaikki, kuten Ostos-TV:ssä joskus sanottiin, sillä kuten viestin kirjoittaja toteaa: Nordnetillä on vielä aivan SAIRAASTI kaikenlaisia MUITA maksuja […]

Tottahan se on, että Nordnet voi veloittaa kaikenlaisista asioista, mutta onko niitä kaikenlaisia asioita pakko käyttää? Onko pakko tilata vaikka matkapuhelimeen hälytyksiä tai järjestää sellainen tilanne, jossa Nordnet voi suorittaa "yleistä selvitystyötä" 50 euron tuntihintaan, tai perua kauppoja 100 euron kappalehintaan? Tuolla lailla ajateltaessa autokauppakin on älyttömän kallis paikka ostaa auto, koska sieltähän ei voi ostaa vain yhtä autoa kerralla, ja ruokakauppakin käy lompakolle koska pitää latoa ostoskärriin tuotteita jokaiselta hyllyltä.

Oion pari asiaa:

  • Nordnetissa ei ole kuukausimaksua, joten ei tule kuluja rahojen tai osakkeiden säilyttämisestä. Osakesalkun, rahastosalkun taikka talletustilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakekaupan (listattujen osakkeiden osalta) tekeminen Suomen pörssissä maksaa 0,20% (vähintään 9 euroa) kauppasummasta jos osakekauppoja ei ole tehty edellisen kuukauden aikana kertaakaan. Mitä useammin kuukauden varrella on tehty ostoksia, sitä matalammaksi kaupankäyntipalkkio putoaa.
  • Rahastojen ostaminen eikä lunastaminen maksa mitään, joskin rahastoyhtiö voi veloittaa joitain kuluja.

Avaa asiakkuus verkkopankkitunnuksilla

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Nordnetin hinnoittelu kammottavaa riistoa" on saanut pisteet 7,5 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 2 kertaa. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1275 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi