Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Ovela phishing-viesti

Kirjoitettiin
Päivitettiin 25. toukokuuta 2015 kello 07.28

Kohtalaisen, tai niilo22:n tapaan "kuhtalaisen", varmasti tämäkin sähköpostitse tullut tietojenkalasteluviesti saa paljon klikkauksia. Viestin lähettäjäksi oli asetettu "Kujamäki Oili" ja lähettäjän sähköpostiosoitteeksi samannimisen henkilön mailiosoite Mainio Vire -yrityksessä. Viestin lähettäjä lienee kuitenkin ollut joku aivan toinen kuin Oili Kujamäki. Lähettäjä ei luultavasti ole edes suomalainen tai ymmärrä suomea.

Viestin otsikkokenttään oli kirjoitettu "POSTI PÄIVITYS 2015". Varsinainen viesti kuului näin:


Hyvä Webmail Käyttäjä,

Postilaatikko on ylittänyt varastointi rajan, joka on 20 gigatavua asettamaa järjestelmänvalvoja, käytössäsi on 33,6 Gt, ota uudelleen todentamaan postilaatikkoon napsautuksella tai kopioi linkin alla:

http://***POISTETTU***/paivitys2015

Varoitus: jättäminen uudelleen asettaa postilaatikkoon menettäisi e-aktiiviset tietokannastamme.

järjestelmä johto joukkue,

© tekijänoikeus 2015

WEB MASTERS


Jos sinäkin sait yllä olevan viestin, älä klikkaa siinä olevaa linkkiä. Voit surutta deletoida viestin. Sama koskee kaikkia muitakin tämän viestin variaatioita ja versioita. Niillä yritetään nätisti sanottuna pissittää ihmisiä.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Ovela phishing-viesti" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1275 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi