Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Spritely

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 13.43

jQuery-kirjastolle tehty lisäosa Spritely vaikuttaa niin hienolta keksinnöltä, että aion testata sitä heti kun sopiva tilaisuus tulee vastaan. Plugini animoi ilman Flashin ja GIF-tiedostojen avulla nettisivun taustalla olevia elementtejä käyttämällä ainoastaan JavaScriptiä ja HTML:ää. Kevyimmillään Spritely-paketti on 18 kilotavua. Se toimii useimmilla nettiselaimilla, myös Internet Explorerin kuutosversiolla, sekä iPhonella. Kiehtovaksi sen tekee minun mielestäni se, ettei Flashia tarvita ollenkaan ja suuriakin kuvatiedostoja voidaan animoida aiheuttamatta käyttäjälle suurta ladattavan tiedostomäärän tulvaa.

Spritelyn kehittänyt Artlogic kertoo tämän liitännäisen toimivan IE:n versioilla alkaen 6. versiosta ja jatkuen tuoreimpaan. Toimii myös Firefoxilla, Safarilla, Chromella ja Operalla. Mobiilialustoista iPhonen lisäksi sen pitäisi toimia iPadilla, iPod Touchilla ja Android-laitteilla. Lisätietoja osoitteesta www.spritely.net.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1240 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi