Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Jos harkitset liittymistä, käytä alennuskoodia 00033583 niin saat 25€ pois palvelumaksuista. Hyödynnä alekoodi heti, sillä en tiedä kuinka kauan tuo kampanja kestää, mutta se vaikuttaa olevan voimassa ainakin 17.12.

Suomen nanosatelliitti taivaalle loppuvuodesta

Kirjoitettiin
Päivitettiin 24. huhtikuuta 2015 kello 04.39

Tiedätkö kuinka paljon Suomi satsaa Euroopan avaruusjärjestöön? 20 miljoonaa euroa. Se on kolme kertaa pienempi summa kuin mitä tänään arvottavasta Eurojackpotista voi kääriä. Sillä summalla ei tehdä kovin montaa sisunauttia, eikä paljon tiedettä tai historiaa. Kreikkaan ja Afrikkaan lähetettäväksi löytyy toki miljardeja euroja. No, kaikesta huolimatta viiden vuoden ajan työstetty nanosatelliitti, nimeltään Aalto-1, saataneen viimeinkin taivaalle. Sen raketoimisesta kiertoradalle on jo laitettu nimmarit soppariin. Laitteessa on jonkinlainen koululaisten rakentama säteilymittari. Lisää juttua Suomen ensimmäisestä satelliitista löytyy Space Finlandin uutisesta.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Suomen nanosatelliitti taivaalle loppuvuodesta" on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1217 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi