Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Tagipilvi

"tähtikaukoputki"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1273 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla tähtikaukoputki, merkityt blogikirjoitukset.

Asteroidien louhintaan erikoistuva Planetary Resources leveluppasi

Planetary Resourcesin seuraava taivahalle lähetettävä toosa on Arkyd-6. Se on CubeSat-formaattiin rakennettu pieni satelliitti, jolla yritys haluaa testailla kuinka hyvin esimerkiksi infrapunasensori, virtalähde ja hallintalaitteet toimivat avaruuden oloissa. Infrapunasensorilla voidaan havaita esimerkiksi vettä. Tuon satelliitin jälkeen, luultavasti vuonna 2020, avaruuteen ammutaan Arkyd-301. Se voi tarkoittaa satelliittiparven laukaisua ja niiden lähettämistä eri asteroideille etsimään vettä. Asteroideilta pyritään louhimaan näytteitä ja toimittamaan ne takaisin tänne maapallolle tutkittavaksi. Katso tästä havainnekuva.

Lue kokonaan…

Kuun valokuvaaminen digipokkarilla tähtikaukoputken okulaarin läpi

Kokeilin aamuyöllä voiko digipokkarilla räppäillä valokuvia nyt täytenä/täydehkönä paistavasta kiertolaisesta. Otin muutaman valokuvan 60 euron muovikameralla sijoittamalla sen tähtikaukoputken okulaarin kohdalle. Kuvat ovat vihreäsävyisiä, sillä kaukoputkeen oli kierretty jokin suodin elikkä filtteri. Kuu paistaa niin kirkkaana, ettei siitä muuten saa juurikaan yksityiskohtia näkyviin.

Lue kokonaan…

VilleStar ja viive

Laitoin 12. marraskuuta 2012 VilleStar-nettikaupasta tilaukseen satasen hintaluokkaa olevan tähtikaukoputken. Kahta kuukautta myöhemmin se ei ole vieläkään tullut perille.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi