Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Textpattern 4.6 ilmestyi

Kirjoitettiin
Päivitettiin 12. syyskuuta 2016 kello 03.51

Githubin kontribuuttorigraafin (rouhea sana!) mukaan Textpattern-julkaisujärjestelmään on tehty viimeisen vuoden varrella tosi paljon päivityksiä verrattuna sitä edeltäneisiin kolmeen vuoteen. Vain vuosien 2012–2013 aikana Textpatternin kanssa on rassattu ahkerammin. Tämän julkaisujärjestelmän uusin kehitysversio on pari päivää sitten ilmestynyt 4.6.0. Sen myötä järjestelmän hallintapaneeliin on tullut paljon muutoksia. En pidä niistä kaikista, mutta kuten siitä, että iso osa tavaroista on siirretty oikeaan sivupalkkiin. Esimerkiksi tätä blogimerkintää kirjoittaessani Kirjoita-välilehdellä vasemmassa hyvin leveässä palstassa on tekstikentät otsikkoa ja tätä varsinaista leipätekstiä varten. Oikeanpuoleiseen hyvin kapeaan palstaan on runnottu kaikki muut asiat.

Näiden ulkoasullisten mullistusten lisäksi Textpatternin päivittyminen tarkoittaa aina sitä, että jokin lisäosa on voinut mennä epäkuntoon. Tai jokin tagi käyttäytyy toisella tavalla kuin aikaisemmin. Nykyisin esimerkiksi <txp:if_custom_field name="kieli"><txp:custom_field name="kielI" /><txp:else />fi</txp:if_custom_field> toimii ainoastaan yksittäisten artikkelien (blogipostausten) sivuilla. Saman lopputuloksen saamiseksi versiosta 4.6 alkaen on kirjoitettava koodi: <txp:if_individual_article><txp:if_custom_field name="kieli"><txp:custom_field name="kielI" /><txp:else />fi</txp:if_custom_field><txp:else />fi</txp:if_individual_article>.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Textpattern 4.6 ilmestyi" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1275 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi