Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Jos harkitset liittymistä, käytä alennuskoodia 00033583 niin saat 25€ pois palvelumaksuista. Hyödynnä alekoodi heti, sillä en tiedä kuinka kauan tuo kampanja kestää, mutta se vaikuttaa olevan voimassa ainakin 11.12.

Valosaasteettoman paikan löytäminen

Kirjoitettiin
Päivitettiin 10. maaliskuuta 2015 kello 20.07

Google Mapsia hyödyntävä Blue Marple Navigator esittelee maailman keinovaloisimpia paikkoja. Saman karttapalvelun avulla voi siten löytää myös pimeimmät paikat. Nettipalvelussa on ainakin seuraavilta vuosilta hyödyllistä infoa: 2012, 2013 ja 2014 (vain Etelä-Suomi). Täällä Porvoon suunnalla taivasta saastuttaa Kilpilahden alueella toimiva jalostamo, mutta siitä huolimatta siirtymällä merelle päin voi pilvettömänä yönä nähdä esimerkiksi alla kuvatun tähtitaivaan.

Tähtitaivas Emäsalosta nähtynä.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Valosaasteettoman paikan löytäminen" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1216 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi