⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"ötökkä"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla ötökkä, merkityt blogikirjoitukset.

YouTube on sairastunut, eikä se enää muista miksi sitä käytetään

YouTube näyttää juuri uudistaneen logonsa. Se on kolmas merkittävä muutos tuossa vuosikymmenen ikäisessä videoiden jakelupalvelussa viimeisten kuukausien varrella. Ensimmäinen muutos oli Adpocalypseksi, eli ”mainosmaailmanlopuksi”, monien tubettajien kutsuma mullistus. Se tarkoitti monien kaupallistettujen videoiden statuksen muuttamista sellaiseksi, ettei niissä enää näytetä mainoksia. Sillä tavalla YouTube kannustaa tuottamaan mahdollisimman vähämerkityksistä sisältöä. Mainoksia voi asettaa esimerkiksi pörröisten kissanpentuvideoiden yhteyteen, muttei esimerkiksi yhteiskunnallisia ongelmia käsitteleviin videoihin — etenkään jos joku erehtyy kertomaan videolla asioista konservatiivisesta vinkkelistä.

Lue kokonaan…

Selittelen miksi niilo22 et al. saavat niin paljon katselukertoja

Schadenfreuden kaltainen ilmiö on se ehdotus selittelyksi. Suomalainen tulee hyvälle tuulelle jos naapurin auto ei käynnisty kylmänä pakkasaamuna. Toisin sanoen niilo22 ja muut sellaiset ”lusikalla saaneet” tubettajat keräävät tuhansittain katselukertoja videoilleen siksi, että iso osa katsojista nauttii paremmuuden tunteesta. Katsojat voivat osoittaa paremmuuttaan alapeukuttamalla videoita, tai vaikka kirjoittamalla sellaisen äkäisen kommentin, jossa tubettajaa kehotetaan painumaan töihin tai helvettiin. (Mutta uskaltaisitko sinä astua Turhapuron kuskaaman bussin kyytiin? Haluatko kuulla hänen äänensä kasvomaskin takaa hammaslääkärissä kun olet istuutunut siihen kallistettavaan sähkötuoliin? Tai edes kaupan kassalla jonottaessasi, haluatko nähdä hänet siellä kassalla pyörittelemässä turhautuneena tuotteita ”kun berhanan viivakoodit on laitettu niin hankalasti”? On ihmisiä, joiden on meidän muiden kannalta paras tyytyä tekemään kahvinkeittovideoita.) Edellä mainitun niilo22:n päätettyä luopua alkoholista ja liikakiloista häntä on toistuvasti maaniteltu palaamaan vanhoille tavoilleen. On surullista kuinka hänen halutaan vajoavan alaspäin.

Lue kokonaan…

Kekistanin tasavalta ja sen kansa

Shadilay! Vajaa kuukausi sitten YouTubessa ilmestyi lyhyt dokumenttielokuva kekistanilaisten kokemasta sorrosta ja hädästä. Siinä dokkarissa kekistanilaisten äänenä ja kasvoina esiintyy nuori vihreä sammakko. Hän osoittaa kekistanilaistenkin olevan ihan normaalia sakkia huolimatta siitä, että juuri heidän meemimagiansa auttoi nujertamaan Hillary Clintonin ja nostamaan Yhdysvaltain presidentiksi jumalkeisari Donald Trumpin.

Lue kokonaan…

Mikä bugi?

Mikä tämä on? Se on ötökkä, se on pieni ja se luultavasti osaa lentää. Video on kuvattu Pixmaniasta tilaamallani Panasonicin HX-DC2-kameralla ja käyttämällä hyväksi makrokuvausmoodia. Tuo digivideokamera nauhoittaa hyvälaatuista kuvaa ja melko hyvälaatuista ääntä (joskaan em. linkistä löytyvässä videossa ei ole alkuperäistä ääniraitaa jäljellä), mutta huonossa valaistuksessa videon laatu on aika kökkö. Kökköyden voi todeta aikaisemmin tällä viikolla YouTubeen uploadaamaani Pelastuslaitos selvittää asioita Porvoossa -videota vilkaisemalla. Pelastuslaitosvideo on kuvattu yömyöhään ja vaikka kameran asetuksista oli laitettu yökuvausmoodi käyttöön, jälki on siltikin hyvin rakeinen ja kuvan tarkennus tuntuu olevan jatkuvasti hakusessa.

Lue kokonaan…