⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"aptana"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1324 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla aptana, merkityt blogikirjoitukset.

Pari konffausvinkkiä Light Tablen käyttäjille

Light Table vaikuttaa erinomaiselta koodieditorilta. Light Tablessa asetukset saa esille klikkaamalla ylävalikosta File → Settings → User behaviors. Asetustiedostossa kahdella puolipisteellä merkityt rivit ovat kommentteja, eli jonkin asetuksen voi ottaa pois käytöstä tai laittaa takaisin käyttöön tuuppaamalla rivin alkuun ;;. Oletuksena Light Tablessa ei näytetä rivinumeroita. Ne saa näkyville lisäämällä koodirivin [:editor :lt.objs.editor/line-numbers]. Editorin teeman voi vaihtaa siirtymällä riville, jossa lukee jotain sellaista kuin [:editor :lt.objs.style/set-theme "solarized"]. Tuosta rivistä näkyy, että teemana on Solarized. Teeman voi vaihtaa poistamalla em. rivillä lainausmerkkien välissä olevan kohdan ja kirjoittamalla esimerkiksi jonkin kirjaimen sen tilalle. Sen jälkeen ennakoiva tekstinsyöttö tarjoaa teemaehdotuksia. Tähän asetustiedostoon tehdyt muutokset tulevat voimaan heti tallentamisen jälkeen.

Lue kokonaan…

Aptana Studion laittaminen näyttämään Dreamweaverilta

Aptana Studio 3 on maksuton sivueditori, tai "koodinkäsittelyohjelma", joka sopii pienen totuttelun jälkeen myös sellaiselle käyttäjälle, joka on vuosikaudet käyttänyt Dreamweaveria. Käyttäjä on saattanut ronkkia lukemattomia nettisivustoja Dreamweaverin välityksellä ehkä vuodesta 2003 lähtien tai kauemminkin, ja jäädä kaipaamaan Dreamweaverin ennakoivaa tekstinsyöttöä ja syntaksivärjäystä senkin jälkeen kun on ollut pakko vaihtaa softaa toiseen esimerkiksi käyttöjärjestelmän vaihtamisen vuoksi.

Lue kokonaan…