⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"apteekki"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1324 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla apteekki, merkityt blogikirjoitukset.

Biopankki

Jos hankit Eskimo-foliota 160 metrin rullan, voit kääriä siitä paksun ja kartiomaisen tötteröhatun, sellaisen tontun lakkia muistuttavan. :-) Biopankkitoiminta vaikuttaa leviävän Suomessakin. Sitä varten on tehty uusi biopankkilakikin. Erilaisia kudoksia, verinäytteitä, voi sairaalakäynnin yhteydessä luovuttaa biopankin käyttöön. Myös ennen syyskuuta 2013 otetut näytteet voidaan siirtää suostumuksella ja erityisellä eettisen toimikunnan puoltavalla lausunnolla biopankin käyttöön. Näytteitä voidaan käyttää esimerkiksi henkilökohtaisen lääketieteen tarkoituksiin. Suomessa on seitsemän rekisteröityä ja pari perustamisvaiheessa olevaa biopankkia.

Lue kokonaan…

Louna oli mielisairas

Populaarimusiikista en tiedä mitään, mutta höpönlöpöttäjistä melkoisesti. Väylän Pyörre on Torniosta käsin tehtävä musiikkijulkaisu. Se julkaisi tammikuussa 2015 nettisivuillaan uutisen "Louna Wideniusta muistetaan Tampereella". Uutisen ekassa kappaleessa kerrotaan Louna Wideniuksen edesmenneen viime vuoden lopussa. Kiinnostuin tästä tapauksesta Lounan salaliittoväitteiden takia.

Lue kokonaan…

Siripiri

Toukokuussa 2014 hankin Garminin valmistaman GPS-laitteen tallentaakseni kulkemiani reittejä. Laite laittaa koordinaatit ja aikaleiman muistiin kun lähden jonnekin ulkoilemaan. Pystyn lataamaan kuljetun reitin Garminin MapSource-ohjelmaan ja katsomaan kartalta missä ja miten paljon olen liikkunut. Povariin mahtuvan GPS-laitteen lisäksi Tyysteriin suuntautuneella fillarireissulla oli mukana pari Siripiri-glukoosipastillia. Niiden lisäksi olisi varmaan pitänyt ottaa juomavettä mukaan, koska paluumatkalla jouduin hetkeksi kuin lyhtynä sammumisen välttämiseksi istumaan penkalle. Tulipahan kruisailtua vajaat 18 kilometriä. Huippunopeus oli 32 km/h.

Lue kokonaan…