⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"cpanel"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1321 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla cpanel, merkityt blogikirjoitukset.

Cloudflare vuotaa dataa ja pitää Ex-Perttejä pilkkanaan

CDN- ja DNS-palveluja sekä DDoS-suojausta myyvällä Cloudflarella on sellainen järjestely, että tietoturva-aukoista ja -haavoittuvuuksista raportoivat tahot palkitaan. Sen järjestelyn nimi on Cloudflare Vulnerability Disclosure Policy. Se esitellään kattavasti firman nettisivuilla, ja kyseisen esittelyn alussa lukija huomaa ensimmäiseksi Cloudflaren väittävän ottavan turvallisuuden, luotettavuuden ja läpinäkyvyyden vakavasti. Mutta palkinnot kertovat tarkalleen kuinka vakavasti… Palkinnoksi voi saada nimen jollekin toplistalle, t-paidan ja kaiken kukkuraksi joksikin aikaa Cloudflaren Pro- tai Business-palvelun.

Lue kokonaan…

Ovela phishing-viesti

Kohtalaisen, tai niilo22:n tapaan "kuhtalaisen", varmasti tämäkin sähköpostitse tullut tietojenkalasteluviesti saa paljon klikkauksia. Viestin lähettäjäksi oli asetettu "Kujamäki Oili" ja lähettäjän sähköpostiosoitteeksi samannimisen henkilön mailiosoite Mainio Vire -yrityksessä. Viestin lähettäjä lienee kuitenkin ollut joku aivan toinen kuin Oili Kujamäki. Lähettäjä ei luultavasti ole edes suomalainen tai ymmärrä suomea.

Lue kokonaan…

Cron job cPanelissa

Pieni muistiinpano minulle ja sinulle. cPanel-hallintapaneelista käsin voi asettaa ajastettuja tehtäviä, siis "cron jobeja". En ole vuosien aikana juurikaan tarvinnut sellaisia, mutta koodaamani Goottideitti.net-sivuston tietokannan paisumisen hidastamiseksi loin cronilla suoritettavan skriptin. Sillä skriptillä poistetaan eräitä tyhjiä rivejä tietokannasta kerran vuorokaudessa, kun cron job tekee kyselyn erääseen URL-osoitteeseen. URL-osoitteen avaaminen suorittaa skriptin, joka puolestaan deletoi tietokannasta tarpeettomia rivejä. (Tarpeettomia rivejä syntyy esim. kun käyttäjä poistaa tilinsä.) Jos cPanelista käsin halutaan laittaa cron job avaamaan jokin tietty URL-osoite vaikka kerran päivässä, on cronin komentokenttään lisättävä se URL-osoite, joka halutaan avata. Se yksin ei vaikuta tekevän mitään, joten ennen URL:ia on oltava sana wget.

Lue kokonaan…