⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"daily mail"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla daily mail, merkityt blogikirjoitukset.

Kuinka suojautua happohyökkäyksiltä? (Se on hankalaa.)

Metro-lehti kirjoitti heinäkuussa Lontoossa tapahtuneesta happoiskujen ennätyksestä. Lehden mukaan niitä tapahtui 1,5 tunnin sisällä viisi kappaletta. Alun perin monikulttuurisessa Britanniassa happojen ja muiden syövyttävien aineiden viskaamista uhrien kasvoille on harrastettu kostoksi. Viime aikoina happohyökkäyksiä ovat tehneet myös maantierosvot ja mopedein liikkuvat ryövärit. Tapana on, että rikolliset heittävät happoa uhrin kasvoille ja sitten varastavat esimerkiksi kännykän ja lompakon. Lontoossa sellaisia happoiskuja tapahtui vuonna 2016 yli 450 kappaletta.

Lue kokonaan…

Syyrialaisnaisten hätä Aleppossa lienee samanlainen kuin saksalaisnaisilla oli Demminissä

Toukokuussa 1945 Demmin-nimisessä pikkukaupungissa, se sijaitsee Saksassa, asevoimien ja aseistettujen voimien (elikkä Volkssturmin) liuettua paikalta alueelle saapui neuvostoarmeija. Demminissä 700–2500 ihmistä tappoi itsensä. Tuo lukumäärä on arvio, koska siinä vaiheessa asiat olivat niin sekaisin ettei kirjanpito ollut mahdollista. Yksin läheisestä joesta nostettiin jotain 600 vainajaa rannalle. Tästä itsemurhaepidemiasta on kirjoitettu kirjoja, kuten Florian Huberin Lupaathan tappaa itsesi. Etenkin naiset kyllästyivät ”taipumaan” puna-armeijan edessä siinä määrin perinpohjaisesti, että monet hukuttautuivat joessa lastensa kanssa. Samanlainen ilmiö lienee käynnissä juuri tälläkin hetkellä Syyriassa, Aleppossa, paitsi siellä ei ole jokea.

Lue kokonaan…

Kuka olisi uskonut, että Rooman keisari on ihan tillintallin?

No ei se oikeastaan yllätä. Rooman nykyinen keisari, joka tunnetaan nimellä Francis, ja joka kutsuu itseään mieluummin paaviksi kuin keisariksi, on vähintään yhtä hönö kuin monet muinaiset edeltäjänsä. Francis on kuitenkin hyvin erityinen, sillä hän elää aikanamme. Hän haluaa, ettei Yhdysvallat rakenna mitään muuria Meksikon-vastaiselle rajalleen estämään kenen tahansa liikkumista maiden välillä. Samalla hän asuu oman yksityisarmeijansa suojaamassa Roomassa, joka on ympäröity muurilla kaikilta suunnilta. Luulen, että hän tajusi ironian tuossa, koska hän teki jotain.

Lue kokonaan…

Kuinka vapauttaa kädet kun ne on teipattu jesarilla — valistusvideo "avoimien ovien" asukeille

Daily Mail puki hauskaksi infopaketiksi sangen hyödyllisen vinkin. Katsojia ohjeistetaan kuinka jesarilla niputetut ranteet voi vapauttaa tavallaan lyömällä itseään käsillään vatsaan, rintakehään, lanteille tms. Nopea isku ratkoo teipin rakenteet. Temppu toimii varmaan maalarinteipin ja kangasteippien kanssa aivan samaan tapaan. Mutta miksi tällainen niksi? Miksi tällainen valitusvideo on tehty? Ehkä se on vain mainostulojen hankkimiseksi, tai ehkä se voi olla elintärkeä tieto asukkaille sellaisessa yhteiskunnassa jota voi luonnehtia kulttuurien ja kansojen sulatusuuniksi. Tuntemattomassa sotilaassa on tällainen onelineri: Se on raakaa peliä kun hevoset nai, siinä tanner jyskää ja aitaa kaatuu.

Lue kokonaan…

Vanhan ajan skandaali, jonka silmässä Kids Company

Kids Company on hyväntekeväisyysjärjestö. Se toimii verovaroilla ja almuilla. Sen naamana toimii säännöllisesti ruokaileva, värikkääseen suursäkkiin verhottu nainen. Tämä järjestö on laitettu suurennuslasin alle kotimaassaan Britanniassa, jossa sen epäillään käyttäneen väärin sille myönnettyjä varoja. Järjestön, tai oikeastaan liigan, julkisuuteen antamien tietojen mukaan se auttaa vuosittain noin 36 000 kehnoissa oloissa elävää lasta (ja heidän läheisiään). Sellainen Suomessa melkoisen tuntematon työnkuva kuin "tutkiva journalismi" paljasti asioita The Independent -lehdelle ja sai sen epäilemään, ettei tuo lukumäärä pidä lainkaan paikkaansa. Sitä on liioiteltu tuhansilla. Daily Telegraph -lehti puolestaan huomasi elokuussa 2015, että Kids Company oli maksanut eräälle toiselle järjestölle, tai oikeastaan liigalle, että he esittäisivät Kids Companyn tilanteen mahdollisimman aurinkoisessa valossa. Hyväntekeväisyysjärjestö Kids Companyn "kummitädin" vuosittain käärimä palkka tämän liigan pyörittämisestä on noin 163 000 euroa. Vaikuttaa siltä, että Kids Companyn keräämillä lahjoituksilla maksettiin myös liigan johtajan tyttären yksityiskoulun kustannukset — 38 000 euroa vuodessa. Liigan johtajalla on kolme lasta, joista kaksi nauttii Kids Companyn eduista.

Lue kokonaan…

Rauhanuskontojengi pahoinpiteli naisen

Jos lukaisit tuon otsikon, luultavasti tulit siihen tulokseen, ettei tämä bloggaus taida olla lukemisen arvoinen. Tämä on yksi niistä jutuista, jotka eivät kiinnosta ketään. Se on arkinen, tylsä juttu, ilman voittajia tai sankareita. Tässä on annos sorteista hankalinta: aion yrittää tulevaisuuden ennustamista.

Lue kokonaan…

Spiridonov haluaa tehdä jotain karmivaa

Oli synkkä ja myrskyinen yö kun luin Daily Mailista uutisen venäläisestä Valery Spiridonovista. Spiridonov on kuin kuka tahansa 30-vuotias mies. Tekee tietsikalla töitä. Hän vain haluaa uuden ruumiin ja aivan ymmärrettävistä syistä, sillä hänen nykyinen ruumiinsa on pahasti viallinen. Hän toivoo, että hänen päänsä voidaan ottaa juurineen irti ja siirtää toisten hartioiden päälle. Suuren ja sensaatiomaisen leikkauksen, joka pyritään suorittamaan vuoden 2016 aikana, suurimpana esteenä vaikuttaa olevan rahoituksen puute. Joskus neuvostoaikoina Spiridonovin maanmiehet tekivät yhtä hyytäviä operaatioita ainakin koirilla ja muistaakseni myös kädellisillä. Mary Shelleyn Frankenstein julkaistiin vajaat 200 vuotta sitten.

Lue kokonaan…

Siperiaan ilmestyneet montut

Ainakin Daily Mail -lehti uutisoi Siperiaan ilmestyneen useita reikiä maahan. Osa rei’istä on 15 metriä halkaisijaltaan ja suurin taitaa olla halkaisijaltaan 30-metrinen. Jutussa arvellaan reikiä ilmestyvän, koska lämpötila alueella on nousussa. Daily Mailin uutista on mahdollista kommentoida. Paikalle onkin kerääntynyt useita tiedemiehiä asiasta enemmän tajuavia henkilöitä julistamaan kuinka tästä syntyy tuomiopäivä ja maalimanloppu. En ole kiinnostunut maailmanlopusta, joten sivuutan tuollaiset kommentit ja ihmettelen miten em. uutisjutun kuvissa (ainakin osassa kuvista) ne valtavat "kraaterit" ovat reunoiltaan kuin purskahtaneet ylöspäin. Ikään kuin maan sisältä olisi tullut jotain materiaalia ylöspäin. Jos kyseessä olisi yksinkertaisesti maaperän uppoaminen, reunojen pitäisi olla joko maanpinnan kanssa tasaiset tai alaspäin viistävät. Näin arvelen. Tsekkaa kuvat täältä.. Erityisen kiinnostavia ovat kuvat numero 6 ja 7 sekä erityisesti 19 ja 20.

Lue kokonaan…