⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"digikamera"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1365 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla digikamera, merkityt blogikirjoitukset.

Light L16 -kamera valmistui ja sen toimitus (ennakkotilaajille) alkoi

Light L16 on tilattavissa loppuvuodesta 2017 lähtien. Sen ennakkoon tilanneet henkilöt saavat vehkeen postin välityksellä lähiaikoina, joten jos olet kiinnostunut tällaisesta erikoiskamerasta, voit parin viikon päästä löytää googlettamalla kamera-arvosteluja ja esimerkkikuvia. Kamera on siis teknisesti valmis tuote. Siihen pisteeseen pääseminen vei lähes neljä vuotta. Sen tekijät kertovat mikropiirien suunnittelun ja rakentamisen olleen vain yksi pala sitä monimutkaista systeemiä, joka saa kameran 16 kameramoduulia toimimaan samanaikaisesti.

Lue kokonaan…

Pihinaattoriin uutiskirjetoiminto

Tarjoukset sähköpostiin -ominaisuuden avulla Pihinaattorista voi ryhtyä vastaanottamaan ilmoituksia omia kiinnostuksia vastaavien tarjoustuotteiden ilmestymisestä. Pihinaattori kerää kotimaisilta valokuvaukseen erikoistuneilta yrityksiltä niiden uusimmat tarjoustuotteet, mukaan lukien niiden valikoimiin saapuneet käytetyt tuotteet. Tämä sähköpostitoiminto, jolle annoin nimeksi Mailinaattori, oli viikkojen ajan mielessäni muhimassa. Sain sen muutama päivä sitten testikäyttökuntoon.

Lue kokonaan…

100 000 euron kameratarvikkeet karkuteillä

Oulun poliisilaitoksen tiedote päivämäärältä 27.10.2015 kertoo, että Kiviniemen kaupunginosassa, Myyntimiehenkujalla, tapahtui suuren luokan murtokeikka. Valokuvausliikkeen noutovarastosta pöllittiin yli 100 000 euron edestä valokuvausvälineitä. Keikattu yritys on Digitarvike. Se kertoo Facebook-sivuillaan sangen rauhallisesti, että "lainattuja" muutamaa kameraa ja objektiivia kaipaillaan takaisin, koska maksuasia jäi vähän epäselväksi. Sieltä hävisi runsaasti Canonin ja Nikonin runkoja sekä linssejä, myös jonkin verran Sigmaa ja pisteeksi iin päälle yksi GoPron nelossarjan kappale. Digitarvikkeella tiedossa varastettujen tavaroiden sarjanumerot. Harmillisesti sarjanumeroita ei ole listattu julkisesti, mutta yritys muistuttaa, ettei monissa varastetuissa kameroissa ole akkuja mukana. Jos siis joku kaupittelee uudenveroista akutonta kameraa, kannattaa ilmoittaa pollareille. Oulun poliisin vihjenumero on 029 541 6194.

Lue kokonaan…

Taksiasemalla katsotaan telkkaria

DataPartnerilla on "torikamera". Aikaisemmin se lähetti muistaakseni minuutin välein päivittyviä valokuvia. Nykyisin, kuten on ollut jo kauan Loviisassakin, kamera lähettää (hieman nykivää) liikkuvaa kuvaa. Torikameraan voi tutustua osoitteessa www.datapartner.fi/fi/web-kamera. Suoran lähetyksen voi klikata täyden ruudun kokoiseksi. Silloin voimme nähdä Porvoon taksiaseman sisälle ja huomata, että taksiasemalla katsotaan televisiosta Yleisurheilun MM -kisoja.

Lue kokonaan…

Infrapunakuvaus

Muistiinpanoksi itselleni. Ruuvasin kameran objektiivin eteen Zomein 760nm:n infrapunasuotimen. Laitoin objektiivin aukon mahdollisimman suureksi (3.5) ja valotuksen kestoksi 30 sekuntia. ISO oli 6400. Lopputuloksena lähes pikimusta kuva — vaikka se oli valoisaan aikaan otettu. Lienee siis tarpeellista hankkia sekuntikello eli ajanottokello yli 30 sekunnin valotuksia varten.

Lue kokonaan…

PhotoPointista varastettu keskiformaatin Pentax 645Z

Haluatko tienata 1000 euroa? Virolaisesta PhotoPoint-kameraliikkeestä varastettiin keskiformaatin järjestelmäkamera, Pentax 645Z, sekä siihen yhteensopiva 55mm f/2.8 objektiivi. Kameran sarjanumero on 6062766. Objektiivin sarjanumero on 4254105. Se henkilö, jonka antama vinkki johtaa tuon kameran palautumiseen PhotoPointille, palkitaan rahallisesti. Valokuvaliikkeen sähköpostiosoite on info@photopoint.ee ja puhelinnumero +372 800 3686. Tavarat varastettiin viime lauantaina. Pentaxin myyntihinta on PhotoPointissa noin 9000 euroa. Lisätietoja viroksi löytyy firman blogissa julkaistusta kirjoituksesta.

Lue kokonaan…

Mitä jos objektiivin etuelementti liikkuu?

Huomaan muistavani asioita paremmin jos kirjoitan ne muistiin. Muistiinpano siis: jos objektiivissa on tarkennuksen yhteydessä pyörivä etuosa, sen takia esimerkiksi pyöröpolarisaatiosuotimen tai gradient filtterin asento tulee muuttumaan. Mikäli objektiivin etuosa liikkuu pituussuunnassakin, kuvan rajaukseen tulee muutoksia.

Lue kokonaan…

Kamerapaketti 4670€

Huuto.netissä on kaupan sellainen kamerapaketti, jonka "Osta heti" -hinta on 4670 euroa. En marise enkä narise sen hinnan takia, vaan haluan tässä järkeillä kuinka tuohon hintaan voi päästä. Hintaan sisältyy reppu, kaksi objektiivia, Hoyan linssisuojukset, Nikon D600, kaksi Hähnelin akkua, yksi Nikonin oma akku, sekä monopodi. Siis reppu, pari objektiivia, pari linssisuojusta, runko, kolme akkua ja monopodi on ripsakat 4670 euroa.

Lue kokonaan…

Stabilisaattori

Tämä on videokameran tai digikameran vakautin, jonka tilasin elokuun lopussa englantilaiselta myyjältä eBayn välityksellä. Se maksoi noin 60 euroa toimituskuluineen. Laite on yksinkertainen rakenteeltaan ja sen käyttäminen on melko suorasuuntaista: ruuvataan digikamera tai videokamera stabilisaattorin päällä olevaan pulttiin, liikutellaan painoja oikeaan kohtaan tasapainottamiseksi ja kiristetään kamera haluttuun asentoon. Sen jälkeen otetaan kahvasta kiinni ja kuvataan.

Lue kokonaan…