Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Tagipilvi

"ebola"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1296 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla ebola, merkityt blogikirjoitukset.

Aikamme rutto leviää — viranomaiset tietysti peittelevät triittisintä tietoa

Triittisin tieto on: onko aikamme rutto levinnyt Porvooseen? Korvaa Porvoo omalla paikkakuntasi nimellä, ja on hyvin/pahoin todennäköistä, että viranomaiset sairaanhoitopiirissä, kunnalla ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella kieltäytyvät sanomasta juuta tai jaata. He vetoavat siinä potilaan yksityisyydensuojaan. Siksi on paljastettu vain onko maamme isoissa kaupungeissa (Suomessa on melkein ysk… yksi sellainen iso ja se on Helsinki) tavattu kiinalaisten lepakonkeittäjien maailmalle kokkaamaa biologista asetta — EI, kun ei biologista asetta vaan ”tavallista flussaa”, kuten virallinen selitys kuuluu. Italia on karanteenissa: siellä satoja ihmisiä saa tartunnan päivittäin ja sata kuolee päivittäin — Suomessa sen sijaan ollaan autistisesti valmiit uhraamaan 99,99 % väestöstä jotta jonkun tunteita ei loukata. (Triittinen-sana viittaa erääseen leipäpuurotubettajaan.)

Lue kokonaan…

Pään siirtäminen toiseen kehoon onnistuu 90 prosentin todennäköisyydellä

Valeri on venäläinen mies, joka joutuu kulkemaan pyörätuolilla. Hän haluaa, että joku leikkaa hänen päänsä irti toimintakyvyttömästä, kuolevasta, kehostaan. Hän haluaa päänsä liitettävän toisen ihmisen torsoon. Tämä ensimmäinen laatuaan oleva leikkaus koettaneen vuoden 2017 aikana. Italialainen neurokirurgi Sergio Canavero uskoo Valerin selviävän siitä 90% todennäköisyydellä. Leikkausoperaatioon osallistuu 150 lääkäriä ja hoitajaa. Operaation arvellaan vievän jopa 36 tuntia. Ennen operaatiota sekä kehon luovuttaja että pään menettäjä viilennetään noin 17 celsiusasteeseen. Sen jälkeen kehon luovuttajan pää otetaan irti. Samalla Valerin pää otetaan irti miehen rikkinäisestä ruumiista. Kun venäläisen pää on irti, on alle 60 minuuttia aikaa istuttaa se uuteen paikkaan. Selkäytimet aiotaan liimata toisiinsa kiinni, selkärangat yhdistetään ruuvein, ja sitten lihakset kiinnitetään. Operaation jäljiltä potilas on koomassa kuutisen viikkoa, jotta selkäydin paranee tai juottuu yhteen leikkauskohdasta. Tässä kertomani asiat esiteltiin The Economistin uutisvideossa.

Lue kokonaan…

Ebola on askeleen lähempänä sinua ja perhettäsi

Kun ajatellaan ebolaa, ei kannata ajatella pelkästään sen aiheuttamia oireita, vaan myös taudin itämisaikaa. Jos se itämisaika on jopa 21 päivää, se tarkoittaa, että tartunnan saanut tyyppi voi kolmatta viikkoa olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa ennen kuin näkyvät oireet alkavat vaivata. Hän on voinut koskea siihen ostoskärryyn, jota sinä myöhemmin kosket. Suomeen on saapunut lentokoneella useita tapauksia, joilla voi olla tartunta. Siinä vaiheessa kun ensimmäinen tartunta on varmistettu, alkaa olla jo myöhäistä ruveta torjumaan sitä.

Lue kokonaan…

Kun verenvuotokuume saapui Eurooppaan — pysy tyynenä ja jatka toimiasi

Ebola on nyt rantautunut Eurooppaan. Se on maaliskuun jälkeen tappanut 3400 ihmistä Afrikassa. Lokakuun alussa ensimmäinen varmistettu tartunnan saanut tartunnankantaja saapui Eurooppaan. Se on saapunut myös Yhdysvaltoihin. Ensimmäinen eurooppalaiseksi miellettävä ebolan uhri on sairaalatyöntekijä Teresa Romero. Hän käytti suojavaatteita ja -asusteita, mutta taisi hieraista kasvojaan tai silmiään saastuneilla käsineillään.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi