⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"elokuva"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla elokuva, merkityt blogikirjoitukset.

Dyyni (2020)

Frank Herbertin Dyynistä yritettiin tehdä elokuva edellisen kerran vuonna 1984. Kasariluvun tuotos on mitä huonoin, eikä vain sitä, vaan se on lisäksi nolo. IMDb kertoo, että ensi vuoden marraskuussa on tulossa Dyynin uusi tulkinta. Uuden tulkinnan tekijä kertoi maaliskuussa leffatietokanta IMDb:lle, ettei hän halua tehdä samanlaista Dyyniä kuin vuonna 1984 ilmestyi — se on lupaava alku.

Lue kokonaan…

Mutta sen tahdon sanoa, että Paterson on hipsterielokuva

Patersonissa syötetään katsojalle tl;dr:ää mitä turhanpäiväisimmistä asioista. Päähenkilö on bussikuski, muttei tietenkään tavallinen sellainen, vaan erityinen. Hän on nimittäin taitava runoilija. Bussikuskin kanssa kotikoloa asuttaa intialainen nainen. Nainen valmistaa herkullisia leivoksia muffinssikartioihin. Hän saa niitä myydyksi ja tekee niillä hyvää tulosta. Nainen lisäksi harrastaa seinien ja vaatteiden maalaamista mustaksi ja valkoiseksi — se on chic. Paterson käy säännöllisesti työpäivän jälkeen hämärässä baarissa juomassa pienen lasillisen olutta. Hän ulkoiluttaa pientä koiraa. Kaikkialla on sievää. Pyykkituvan räppiartistikin on niin kohtelias, että. Tämä kaikki on suunnattu pyjamapojille ja hanavesigobliineille.

Lue kokonaan…

Huomio Panfilovin miehistä

Tämä liittyy viime vuonna ilmestyneeseen venäläiseen sotaelokuvaan Panfilov’s 28. Edellinen maailmansota on venäläisille lähes ehtymätön innoituksen lähde. Sen sodan alkuvaiheeseen sijoittuvassa Panfilov’s 28:ssa neuvostojoukot puolustavat asemiaan ja isänmaataan saksalaisten hyökkäykseltä. Elokuva on katsomisen arvoinen. Siinä on mainitsemisen arvoista ainakin se kuinka saksalaiset jalkaväen sotilaat esitetään niin kuin jokainen olisi samasta muotista. Saksalaisen kasvotkin oli peitetty: jokainen oli vetänyt sellaisen putkikaulurin kasvojensa eteen. Vihollinen on siis harmaa, kasvoton.

Lue kokonaan…

Tähtien Sodan juoni on vanhan kierrätystä, koska

Sen elokuvan tekeminen maksoi satoja miljoonia dollareita. Koska 1 euro on nyt suunnilleen 1 dollari, sen elokuvan tekeminen maksoi satoja miljoonia euroja. Jotain 300. Ison investoinnin vuoksi leffan juonen on oltava mahdollisimman turvallinen. Elokuvayhtiön ei kannata tehdä järin radikaaleja temppuja lypsävän lehmän kanssa. Samasta syystä uskon seuraavankin Star Warsin olevan juoneltaan tylsä ja yllätyksetön.

Lue kokonaan…

Fenno-Filmiltä filmitrilogia DVD:lle

Fenno-Filmin sodanaikaiset filmit Salainen ase (1943), Varjoja Kannaksella (1943) sekä Hiipivä vaara (1944) on laitettu DVD-kokoelmaksi. Sitä myydään esimerkiksi CDON.comissa vajaalla 15 eurolla. Salainen ase kertoo naisvakoojasta, Varjoja Kannaksella puolestaan Kannaksen linnoitustyömaalla tapahtuvasta sabotaasista, ja Hiipivä vaara kertoo vääriin käsiin mielitystä suomalaiskenraalin keksinnöstä. Fenno-Filmi Oy toimi vuosina 1942–1950. Se tuotti Wikipedian mukaan yhteensä 18 elokuvaa ennen kuin yritys lopetettiin ja tilalle laitettiin vuonna 1950 tuotantoyhtiö Fennada-Filmi Oy.

Lue kokonaan…

Parhaimpia tuoreita 2. maailmansotaan sijoittuvia elokuvia

Googletin hakusanalla ”sotaleffat” saadakseni ideoita tähän blogikirjoitukseen. Saamissani hakutuloksissa oli yksi Ylilaudan viestiketjuun johtanut linkki. Se muistutti sotaleffojen voivan kertoa muustakin kuin 2. maailmansodasta. Täsmensin siksi tämän bloggauksen otsikkoa. Olen kiinnostunut tokasta maailmansodasta ja eniten sen Eurooppaan sijoittuneista tapahtumista enemmän kuin esimerkiksi Vietnamin sodasta tai Afganistanin sodista (jossa neuvostojoukot yrittivät ensin, sitten olivat vuorossa länsimaat).

Lue kokonaan…

Tuntemattoman sotilaan kuvauksissa menehtyi mies

Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017 uutisoi Vekarajärvellä elokuun alussa tapahtuneesta hevoskärryonnettomuudesta. Onnettomuudessa loukkaantui vakavasti 58-vuotias hevosmies. Hän jäi kärrien alle. Mies menehtyi sairaalassa viime torstaina tehohoidosta huolimatta. On jokseenkin erikoista, että Suomessa vuonna 2016 joku pääsi tai joutui kirjoittamaan tällaisen tekstin. Tällaiset suruviestit lienevät olleen yleisiä ennen hyrysysyjen yleistymistä.

Lue kokonaan…

Landmine E.R.

Ensimmäinen huomio tätä vuonna 2015 ilmestynyttä Landmine E.R. -dokkaria katsellessani on, että sairaalan ovelle saapuvan maastoauton kyljessä on Suomen sinivalkoinen lippu. Tapahtumapaikkana on Kamputsea. Uhrina on Satya-niminen mies. Hän haavoittui jalkamiinasta. Dokumenttielokuva on tunnin pituinen. Siihen voi vuokrata katseluoikeuden 72 tunniksi parilla kolikolla YouTubesta. Lisätietoja täällä.

Lue kokonaan…

Tuntematon sotilas elokuvatisoidaan taas

Olet varmaan oikeassa. Ei elokuvatisoiminen taida olla oikea sana. Mutta olen sellaisella tuulella, että se on ja pysyy. Juuri postilaatikkooni tulleessa mediatiedotteessa kerrotaan Tuntematon sotilas -teoksesta tehtävän uusi elokuva. Rokkaa näyttelee Eero Aho. Vänrikki Koskelana on Jussi Vatanen. Vänrikki Kariluotoa näyttelee Johannes Holopainen. Elokuva saa ensi-iltansa lokakuussa 2017. Kuvaukset käynnistyvät kesäkuun alussa Kotkan ja Haminan seudulla, sekä Karjalan prikaatissa Vekarajärvellä. Leffan budjetti on seitsemän miljoonaa euroa. Lisätietoja löytyy www.tuntematonsotilas2017.fi-sivustolta.

Lue kokonaan…

Five years in federal prison

It’s not very uplifting to load a disc to DVD or Blu-ray player and to notice the first thing that pops in the screen is a threat that I’m really close to being jailed. This could get me in big trouble. And I’m not even trying to steal someone’s car or to poop in a police offer’s hat — trying just to enjoy a film. It’s bought. It’s paid. Maybe one reason people pirate films is because they don’t want to see such anti-piracy notifications.

Lue kokonaan…

Sössöttävä hössöttäjä Taisto Voitto ja hänen suuri isänmaallinen kamppailunsa

Tässä Suomen todellisuudesta peilaamiani ideoita jotakin Kummeli-elokuvan kaltaista produktiota varten. Johnny Cashin mukaan kenraali Robert E. Lee teki siunatun teon antauduttuaan, sillä muussa tapauksessa tulevassa taistelussa olisi kuollut 20 000 miestä kummaltakin puolelta. Ehkä sössöttävän hössöttäjän Taisto Voiton elämästä kertovassa laulussa tai elokuvassa kerrottaisiin hänen urotöistään samaan sävyyn. Koska Cashia ei ole enää saatavilla, ehkä intron voisi esittää Hevisauruksen väki. Erämaasta tuuli tuo huudon vaijenneen. Uliuli-u-u-u… Taiston taustoista katselijoille ja kuuntelijoille voisi kertoa, että iso osa hänen päivistään kuluu Pravdan Kuukausiliitteen tekemiseen, jossa hänen viime aikaista käsialaansa ovat ymmärtäväiset, suvaitsevaiset artikkelit reippaista nuorista pojista. Erityisesti sellaisista reippaista nuorista pojista, jotka reissaavat ankeasta, kylmästä Suomesta lämpimämpiin maihin rakentaakseen kalifaattia. Taiston elämäntarinan loppupuoliskolla hänet nähtäisiin avaamansa kotinsa ja tyttärensä makuuhuoneen ovet niille reippaille pojille. Viimeisessä kohtauksessa Taisto Voitto nähtäisiin polvistuneena videokameran edessä, ja puettuna oranssiin haalariin.

Lue kokonaan…

Yhdeksäs huhtikuuta

Varhain aamulla 9. huhtikuuta vuonna 1940 Tanskan armeija saa hälytyksen. Saksalaiset ovat ylittäneet rajan — Tanska on sodassa Euroopan vahvinta sotavoimaa vastaan. Juutinmaan eteläosassa tanskalaiset polkupyörä- ja moottoripyöräkomppaniat määrätään kaikkia todennäköisyyksiä uhaten pysäyttämään hyökkääjä siksi, kunnes tanskalaiset lisävoimat saadaan mobilisoiduksi. Seuraamme niinä kohtalokkaina tunteina aliluutnantti Sandin (Pilou Asbæk) ja hänen fillarikomppaniansa toimia. He ovat ensimmäiset tanskalaiset sotilaat, jotka kohtasivat vihollisen sotatoimissa 9. huhtikuuta 1940. Näin kirjoitti tuotantoyhtiö Nordisk Film Production A/S. Elokuvan alkuperäinen nimi on 9. april ja englanninkielinen April 9th. Tämä saattaa olla hyvinkin lyhyt elokuva.

Lue kokonaan…

Seuraava Tähtien Sota tulee joulukuussa

Edellinen Tähtien Sota -elokuva (Jedin paluu) ilmestyi noin vuosi ennen syntymääni. Joulukuussa 2015 on vuorossa tieteiselokuvasarjan seuraava osa, nimeltään Episode VII — The Force Awakens. Elokuvaa esittelevä vajaan parin minuutin teaseri julkaistiin eilen YouTubessa. Se on saanut jo 2,9 miljoonaa katselukertaa!

Lue kokonaan…

Pari sanaa katsomistani elokuvista

Katselen välillä Rollemaan leffalistasta mitä viime aikoina on ilmestynyt. En ole yhtä kova elokuvataiteen kuluttaja kuin Roni, mutta välillä viihdytän itseäni muutenkin kuin YouTuben välityksellä. Tässä pari sanaa muutamasta viimeksi katsomastani leffasta.

Lue kokonaan…

Rouva Presidentti

Ysäriluvun lopussa taisi olla korpulla sellainen peli kuin President Evil. Se tuli erään huumorilehden mukana. Maaliskuussa 2012 ilmestyi valkokankaalle Rouva Presidentti. Se kertoo paljon pressana olemisesta ja siitä, minkälaista etenkin Tarja Halosella elämä oli kun hän hoiti presidentin virkaa vuosien 2000–2012 varrella. Dokkari taisi päättyä siihen, että muuttoauto kävi tyhjentämässä virka-asunnon Halosen tavaroista. Katsomisen arvoinen filmi huolimatta kaikesta. Rouva Presidentti julkaistiin jossain välissä DVD:llä. Se löytyy ainakin Levykauppa Äxän valikoimasta.

Lue kokonaan…