Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Tagipilvi

"fomapan"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1302 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla fomapan, merkityt blogikirjoitukset.

Ferrania P30

Se on kamerafilmi. Ferrania P30 on ISO-luokitukseltaan 80. Se on mustavalkoinen elokuvafilmi, pankromaattinen ja se soveltuu valokuvaukseenkin. Tätä filmiä valmisti alun alkaen Ferrania 1960-luvulla, mutta yrityksen jouduttua fyffehuoliin, yritys meni konkurssiin. Sitten se potkustartattiin käyntiin uudelleen käyttämällä joukkorahoituspalvelu Kickstartteria. Filmin ensimmäinen erä on epätäydellinen: filmirullassa voi näkyä vaihteluita kontrastissa ja voi olla raapimisjälkiäkin. Siksi Ferrania P30:n ensimmäinen valmistuserä on nimeltään ”Alpha”.

Lue kokonaan…

Halpa 120-filmi

Tsekkiläinen Foma valmistaa myös keskikoon kameroille filmejä. Fomapan-merkin valikoimasta nähdäkseni löytyvät halvimmat 120-filmit. Niitä myydään Foman nettikaupassa. Esimerkiksi Fomapan 100:n kappalehinta on 2,56 euroa! Helmikuussa tiedustelin josko heidän nettikaupastaan voisi tilata tuotteita suoraan Suomeen. En muistanut aikaisemmin kirjoittaa tänne blogiin mitä sain vastaukseksi. Vastaus kuului: We do not have a distributor in Finland, and we do not supply this country by e-shop, I am sorry. Tulee halvimmaksi kaivaa noita Fomapaneja eBaysta.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi