⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"garmin"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1325 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla garmin, merkityt blogikirjoitukset.

GPX-tiedosto

.gpx-päätteinen tiedosto sisältää XML:ää, jota esimerkiksi Garminin valmistama MapSource-karttaohjelma ymmärtä. Se tiedosto voi sisältää reittipisteitä, reittiohjeita ja tallennettuja matkoja. Valmistettaessa tuollaista tiedostoa on tärkeää ymmärtää elementtien järjestys. Tiedosto aloitetaan julistamalla XML-skeema. Sen jälkeen tulevat metatietokentät (metadata). Sitten tulevat reittipisteet (wpt), reittiohjeet (rte) ja tallennetut matkat (trk). Mikäli GPX-tiedosto ei jostain syystä toimi, se jokin syy on luultavasti tiedostossa esiintyvien elementtien väärä järjestys.

Lue kokonaan…

Siripiri

Toukokuussa 2014 hankin Garminin valmistaman GPS-laitteen tallentaakseni kulkemiani reittejä. Laite laittaa koordinaatit ja aikaleiman muistiin kun lähden jonnekin ulkoilemaan. Pystyn lataamaan kuljetun reitin Garminin MapSource-ohjelmaan ja katsomaan kartalta missä ja miten paljon olen liikkunut. Povariin mahtuvan GPS-laitteen lisäksi Tyysteriin suuntautuneella fillarireissulla oli mukana pari Siripiri-glukoosipastillia. Niiden lisäksi olisi varmaan pitänyt ottaa juomavettä mukaan, koska paluumatkalla jouduin hetkeksi kuin lyhtynä sammumisen välttämiseksi istumaan penkalle. Tulipahan kruisailtua vajaat 18 kilometriä. Huippunopeus oli 32 km/h.

Lue kokonaan…

Garmin eTrex Venture HC

Shoppailin eBayssa, jonne muuten on vihdoin lisätty kehotus vaihtaa salasana keväisen hakkerointijupakan tapahduttua, ja löysin sieltä melkoisen halvalla GPS-laitteen. Se on turpean kännykän kokoinen, muovinen ja kylkiensä osalta kumilla päällystetty Garmin eTrex Venture. Laite taitaa olla melkoisen vanha — ainakin neljän vuoden takainen malli. Laitteessa oleva kartta on erittäin karkea. Siihen ei ole Suomen osalta merkitty muuta kuin maa- ja merialueet, isoimmat tiet ja junaradat. Joidenkin paikkakuntien nimet löytyvät.

Lue kokonaan…

Haluatko testata Garmin VIRB -kameraa?

Lähinnä GPS-laitteistaan (autonavigaattorit, rannekellot ja kännykkämallin GPS:t) tunnettu Garmin näyttää hivuttautuvan GoPron rinnalle, tai ainakin se mielii sinne. Siitä kielii Garminin järjestely, jossa 25 onnekkaalle tarjotaan mahdollisuus testata uuden uutta VIRB Elite -toimintakameraa. Sillä voi kuvata GoPron tapaan teräväpiirtokuvaa ja ottaa valokuvia. Kamera on hyvin pieni, vesitiivis ja GPS:llä varustettu.

Lue kokonaan…