Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Tagipilvi

"google lunar"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1296 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla google lunar, merkityt blogikirjoitukset.

Tähdet ja avaruudessa juttu Apollo-lentojen koodarista

Eilen postissa tulleen Tähdet ja avaruus -lehden sivuilta löytyy parin sivun juttu Margaret Hamiltonista, joka "koodasi ihmisen Kuuhun", kuten jutun otsikossa mainitaan. Hamilton koodasi joitain virheensietojärjestelmiä. Jutun mukaan Apollo-kuuohjelmassa käytetyn lentotietokoneen (sellainen samanlainen oli komentomoduulissa ja laskeutujassa) suurin rajoitus oli muistin 72 kilotavun kokonaismäärä.

Lue kokonaan…

Google Lunar XPRIZE

18 tiimiä eri puolilta maailmaa pyrkii lentämään Kuuhun ja sitten kruisailemaan siellä. Väkeä on nytkin Israelissa, Yhdysvalloissa, Italiassa, Malesiassa, Japanissa, Saksassa ja muualla touhuamassa Google Lunar XPRIZE -kilpailun takia. Kilpailussa pyritään rakentamaan robotti, joka voi laskeutua Kuuhun, kulkea sen pinnalla vähintään 500 metriä ja sitten lähettää korkealaatuista kuvamateriaalia tai videokuvaa telluslaisille. Palkinnoksi tuosta kaikesta annetaan 20 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Lisäksi eräiden virstanpylväiden saavuttamisesta annetaan miljoonamäärin massia. Kilpailu päättyy 31.12.2016.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi