⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"google webmasters"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1324 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla google webmasters, merkityt blogikirjoitukset.

Mitkä hukatut asiat harmittavat niin paljon, että niistä ilmoitetaan netissä?

Löytötavara.com-sivustolla on ilmoituspalsta. Siellä voi kailottaa kadottaneensa jotakin. Viimeisten 30 päivän aikana tehtyjen katoamisilmoitusten mukaan eniten on kadonnut kännyköitä (9 ilmoitusta) ja avaimia (7 ilmoitusta). Molempien katoaminen varmaan kirvoittaa kirjoittamaan katoamisilmoituksen niiden löytämisen toivossa siksi, että avainten katoaminen tarkoittaa usein lukkojen sarjoittamista ja muita kustannuksia. Matkapuhelinten häviäminen on sekin iso menetys, koska kännykän hinta on useita satasia ja se voi sisältää käyttäjälleen arvokkaita asioita, kuten valokuvia ja yhteystietoja. Ilmoituspalstan mukaan kännyköiden ja avainten lisäksi ilmoitellaan silloin tällöin muista menetyksistä: yhdeltä on kadonnut korttikotelo, joltakulta arvokas viulu, eräältä fillari on lähtenyt kävelemään ja eräs on menettänyt hammasproteesin.

Lue kokonaan…

RankBrain tasannee tietä kohti teknologista singulariteettia

Google paljasti joitain viikkoja sitten bisneslehti Bloombergille kutsuvansa yhtä hakualgoritminsa osaa RankBrainiksi. Se on ollut maailmanlaajuisesti käytössä muutaman viime kuukauden ajan. RankBrain yrittää oppia sille aikaisemmin tuntemattomia sanoja. Se yrittää sitten valistuneen arvauksen perusteella tarjota käyttäjille sopivia hakutuloksia. Googlen kanssa relevantin tiedon löytämisestä kilpaileva Bing käyttää jotain samanlaista järjestelmää, jotain systeemiä, jonka nimi on RankNet. Hakukonemaailmasta löytyy tästä asiasta kattavampi juttu.

Lue kokonaan…

Verkkovastaavan työkalut

Jos olet tallentanut nettisivustosi tiedot Google Webmastersiin, joka taitaa olla yhtä kuin Verkkovastaavan työkalut, voit nähdä sieltä kaikenlaisia tietoja nettisivustosi indeksoitumisesta Googleen, varoituksia turhan lyhyistä meta descriptioneista, päällekkäisistä title-teksteistä ym.

Lue kokonaan…