⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"goottideitti.net"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla goottideitti.net, merkityt blogikirjoitukset.

Sokeribeibit, sokerisedät ja sokeritädit

Laitoin SeekingArrangement-sivuston selaimeni kirjanmerkkeihin muistaakseni kirjoittaa siitä jotain. Tavaramerkillä suojattu toteamus ”Mutually Beneficial Arrangements” on se mistä SeekingArrangementissa on kyse. Sitä käyttää väitetysti viisi miljoonaa sokeribeibiä, -setää ja -tätiä. Paritussivusto tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden kysynnän ja tarjonnan kohtaamiseen. Näiden ajatusten takana on se, että ulkoisesti viehättävä henkilö voi nostaa elintasoaan tekemällä järjestelyn varakkaan sokerisedän tai -tädin kanssa. Tämän tarkemmin en näe SeekingArrangementissa palvelua kuvailtavan, ja varmaan syystäkin, koska paritushan voi olla laitonta ja paheksuttavaa. Palvelu vaikuttaa olevan suosittu etenkin Yhdysvalloissa naispuolisten opiskelijoiden keskuudessa. Luehan myös Ashley Madisonin hakkeroinnista.

Lue kokonaan…

Cron job cPanelissa

Pieni muistiinpano minulle ja sinulle. cPanel-hallintapaneelista käsin voi asettaa ajastettuja tehtäviä, siis "cron jobeja". En ole vuosien aikana juurikaan tarvinnut sellaisia, mutta koodaamani Goottideitti.net-sivuston tietokannan paisumisen hidastamiseksi loin cronilla suoritettavan skriptin. Sillä skriptillä poistetaan eräitä tyhjiä rivejä tietokannasta kerran vuorokaudessa, kun cron job tekee kyselyn erääseen URL-osoitteeseen. URL-osoitteen avaaminen suorittaa skriptin, joka puolestaan deletoi tietokannasta tarpeettomia rivejä. (Tarpeettomia rivejä syntyy esim. kun käyttäjä poistaa tilinsä.) Jos cPanelista käsin halutaan laittaa cron job avaamaan jokin tietty URL-osoite vaikka kerran päivässä, on cronin komentokenttään lisättävä se URL-osoite, joka halutaan avata. Se yksin ei vaikuta tekevän mitään, joten ennen URL:ia on oltava sana wget.

Lue kokonaan…

Goottideitti.net mainittu STT:n uutisessa

Kesäkuun lopussa STT teki nettideittailua käsittelevän uutisjutun. Sen viesti kuuluu: nettideittipalveluita ilmestyy ja ne erikoistuvat. Ehkä tämän erikoistumisvinkkelin johdosta myös tekemäni Goottideitti.net mainitaan uutisessa. Siinä mainitaan myös muita spessusaitteja, kuten urheiluhulluille suunnattu Sportdate.fi ja amerikkalainen puumanaisia hakeville nuorille miehille kohdistettu Cougarlife.com.

Lue kokonaan…

Unohtuneen salasanan palauttaminen

Kaikenlaisten testailujen kohteeksi joutuva Goottideitti.net koki merkittävän pikkupäivityksen, kun aikaisemmin hankalakäyttöinen lomake salasanan palauttamiseen vaihtui netissä nähdäkseni yleisemmin käytössä olevaan toimintamalliin. Aikaisemmin lomakkeella oli voinut vaihtaa salasanan kirjoittamalla oman etu- ja sukunimensä, käyttäjätunnuksensa sekä sähköpostiosoitteensa. Niillä tiedoilla irtosi uusi salasana, joka lähetettiin tilaajan käyttäjätilissä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

Lue kokonaan…

Dynaamisesti kutistettaville kuville puhtaat URL-osoitteet

Vuoden päivät sitten koodasin Goottideitti.net-treffipalvelun saatuani Gootti.netin käyttäjiltä kipinän tuollaisen seuranhakusaitin tekemiseksi. Koodasin saitin PHP:llä, johon ymppäsin MySQL-tietokannan muun muassa käyttäjätilien tietojen tallentamista varten. Osa sivustolla olevista tiedoista tallennetaan tekstitiedostoihin, sillä haluan olla rasittamatta tietokantaa eräissä pienissä askareissa, kuten profiilisivujen kävijälaskureiden päivittämisessä. Sivustolla on PHP-skripti, jolla ilmoituksen jättäjien kuvat kutistetaan eri kokoisiksi. Kuvista luodaan lennosta alkuperäisen version lisäksi 145×145- ja 80×80-pikselin kokoiset versiot. Niitä käytetään esimerkiksi etusivulla ja Ihannekumppani-hakutuloksissa. Dynaamisesti luodut kuvat cachetetaan, jotta nettisivusto ei rasittaisi muutenkin rasittunutta ja aika rasittavaa SunCometin palvelinta.

Lue kokonaan…