⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"gopro"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla gopro, merkityt blogikirjoitukset.

GoPro HERO3 Black alennuksessa

Koska HERO4 on julkaistu, tullee GoPro-kameroiden edellisen version hinnoittelussa tapahtumaan muutoksia. Joskus. Ainakin Kolor Store on päättänyt hankkiutua eroon GoPro HERO3 Black Editionista myymällä sitä hintaan 189 EUR. Kyseessä on erikoistarjous, joka on voimassa ken tietää kuinka kauan. Kolor Store ei ole kotimainen nettikauppa, mutta se toimittaa tavaroita myös Suomeen. Tilauksen voi tehdä joko luottokortilla tai PayPalilla.

Lue kokonaan…

GoPro HERO4 Black kuvaa 4K-laadulla

Digitarvikkeen uutiskirjeessä kerrotaan GoPro-toimintakameran seuraavan sukupolven mahdollistavan jopa 4K-laatuisen videon nauhoittamisen. Digitarvikkeessa ei ole vielä hintaa tuolle tuotteelle, mutta Verkkokauppa.comissa on ja siellä sitä pidetään 480 euron arvoisena. HERO4 Black voi kuvata 4K-videota 30 framen sekuntinopeudella. WiFi-yhteys on jo ainakin HERO3-laitteissa, ja nelosversiossa sen lisäksi on Bluetooth. Kamerassa pitäisi olla edellistä mallia tuplasti nopeampi prosessori ja hämärissä olosuhteissa kuvaamisen pitäisi tuottaa laadukkaampaa jälkeä. Samoin äänenlaadun pitäisi olla entistä parempi. Lisää juttua kamerasta löytyy Digitarvikkeesta ja Verkkokauppa.comista.

Lue kokonaan…

Haluatko testata Garmin VIRB -kameraa?

Lähinnä GPS-laitteistaan (autonavigaattorit, rannekellot ja kännykkämallin GPS:t) tunnettu Garmin näyttää hivuttautuvan GoPron rinnalle, tai ainakin se mielii sinne. Siitä kielii Garminin järjestely, jossa 25 onnekkaalle tarjotaan mahdollisuus testata uuden uutta VIRB Elite -toimintakameraa. Sillä voi kuvata GoPron tapaan teräväpiirtokuvaa ja ottaa valokuvia. Kamera on hyvin pieni, vesitiivis ja GPS:llä varustettu.

Lue kokonaan…

Se valkoinen kumirinkula GoPro HERO3:ssa

Se pieni valkoinen kumirinkula on GoPro HERO3 -kameran kiinnitysklipsiin survottava tärinänvaimentaja ja kiinnityksenparantaja. (Hienoja yhdyssanoja tänään.) Valkoinen rinkulahaka kiinnitetään ensin GoPron sormiruuvin juureen siitä O:n muotoisesta kohdasta. Sitten se paksumpi pää painellaan kiinnityskappaleen siivekkeissä oleviin rakoihin.

Lue kokonaan…

Melkein tuli Bambi lasista läpi

Kuvasin GoProlla tämän GIF-animaatioksi muuttamani välikohtauksen eilen illalla, kun olin ajelemassa Petemobiililla. Kamera oli kiinnitetty kojelautaan. Nelikaistaisen tien vastapäiselle puolelle pysähtyi äkkiseltään auto. Se vaikutti epäilyttävältä. Hidastin hieman vauhtia ja huomasin jonkun elukan nelistävän vasemmalta oikealle. Se tapahtui viuhahduksessa. Hidastin sitä ennen nopeudeksi jotain 40 kilometriä tunnissa, kunnes paria sekuntia myöhemmin vasemmalta juoksi toinenkin elikko. Siinä vaiheessa autoni kulki noin 35 kilometrin nopeudella. En tiedä olivatko nuo eläimet peuroja, Bambeja vai jotain muita juttuja, mutta oli parista metristä kiinni, ettenkö olisi joutunut kaapimaan toista niistä auton etusäleiköstä irti.

Lue kokonaan…

GoPro HERO3 ja polarisaatiosuodin

Muistatko, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa? Filmasin GoPro HERO3: White Editionilla 720p:n kuvaa 48 kuvan sekuntivauhdilla. Muussasin aineistosta minuutin verran videota tähän YouTube-videoon. Videossa esitellään kameran vedenpitävän kotelon etupuolelle kameran silmän eteen tökättävää polarisoivaa filtteriä — tai paremminkin ei filtteriä vaan sitä millaista jälkeä sen avulla syntyy. Filtterin kanssa ja sitä ilman kuvattaessa ero olisi ehkä parempi/selkeämpi jos olisi auringonvaloa ja kirkasta ja heijastuksia ja kuvattavaa. No nyt kävi näin.

Lue kokonaan…

GoPro HERO3: White Edition

GoPro-toimintavideokameroita on valmistettu vuodesta 2004 lähtien ja kehityspuun toistaiseksi viimeisintä kärkeä edustaa HERO3+. Sen Black- ja Silver-mallit julkaistiin lokakuussa 2013. Minulla on nähdäkseni loppuvuodesta 2012 ilmestyneen HERO3:n halvin ja yksinkertaisin malli: White. Tässä on valokuvia tuosta White Editionin kamerasta ja siihen hankkimistani tarvikkeista.

Lue kokonaan…

Halvimmat GoPro-tarvikkeet

GoPro on rakennettu sillä tavalla ovelasti, että pelkällä kameralla ei yleensä tule toimeen vaan sen käyttäminen tehokkaasti erilaisissa tilanteissa edellyttää lisätarvikkeiden hankkimista. Niihin saa kulumaan satasen jos toisenkin. Löysin muutamia päiviä sitten erityisen halvan nettikaupan, josta löytyy ainakin tätä juttua kirjoittaessani tuntuvasti halvempia GoPro-yhteensopivia tarvikkeita kuin mistään muualta. Mistään muualta tarkoittaa tässä ainakin Verkkokauppa.comia, Junkyard.fi:tä, Kyparakamerat.fi:tä, Digitarvike.fi:tä ja Motonettiä ja Pixmaniaa. Jos siis omistat GoPron tai harkitset sen hankkimista, kannattaa lukea tämä rahanarvoinen juttu.

Lue kokonaan…

Aamu Porvoossa (timelapse-video)

Verkkokauppa.comin nettikaupasta löysin GoPro HERO3: White Edition -rambokameran 200 euron hintaan (Pixmaniassa kalliimpi, joskin tuolla myynnissä parempia tuotesettejä). Sitten säädin kameran asetuksista purskekuvauksen* käyttöön muistaakseni sillä viisiin, että kuvia otetaan joka toinen sekunti. Sitten laitoin kameran tuuletusikkunan kahden lasin väliin ja käynnistin vehkeen. Se sai räpsiä fotoja niin kauan kuin akussa riitti virtaa. Kuvia kertyi noin 6000 kappaletta. LÖÖÖL. En tiedä miten pahasti tuollainen rynkytys kameraa kuluttaa, mutta luulen sen aiheuttavan eniten viadolorosafiilistä muistikortille. Jotkut digikuvausfoorumilla, tai jossain, timelapse-kuvauksesta keskustelleet tyypit varoittelivat erästä heppua siitä kuinka mekaanisella sulkimella toimivat kamerat voivat mennä pitkäkestoisen purskekuvauksen vuoksi epäkuntoon. En tiedä miten on GoPron kanssa. Tässä jutussa kerron hieman tuon otsikossa esitellyn timelapse-videon tekemisestä.

Lue kokonaan…