⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"gtmetrix"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1325 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla gtmetrix, merkityt blogikirjoitukset.

Vievätkö robotit työni?

On se aika vuodesta kun tietokoneen tuulettimet pauhaavat täydellä teholla. On tukala olla koneen edessä naputtamassa jotain juttua, kuten tätä blogikirjoitusta, tai ohjelmakoodia. Will Robots Take My Job? -sivuston mukaan yhdysvaltalaisista tietokoneohjelmoijista iso osa kuuluu siihen joukkoon, joka joutuu kohta keksimään muita hommia. Mainitsemani nettisivun ennusteen mukaan ohjelmointi siirtyy robottien tehtäväksi 48% todennäköisyydellä. Ohjelmointityön arvellaan kutistuvan Ameriikan markkinoilla lähes kymmenyksellä vuoteen 2024 mennessä. Tuon nettisaitin etusivulta voi napsauttaa satunnaisesti arvotun toimialan ja saada ennusteen sen tulevaisuudesta. Arpomissysteemi taitaa painottaa tuhoon tuomittuja aloja, koska niitä tulee vastaan paljon arpoessani sieltä jotain, tai sitten niitä robottien miehittämiä aloja on todella paljon.

Lue kokonaan…

PageSpeed Insights

Pariin otteeseen olen maininnut blogissani GTmetrixin. Mainitsen sen vielä tässäkin, sillä GTmetrix on hyvin samanlainen nettipalvelu kuin PageSpeed Insights. Tuo viimeksi mainittu on suoraan Googlen kehittämä sivuston latautumisaikoja ja vähän muutakin analysoiva työkalu. Se löytyy Google Developers -sivustolta ja se on saatavilla myös suomeksi. PageSpeed Insightsin nimi on valittu hyvin: se kertoo tietoja nettisivun nettisivuston sisällön latautumisvauhdista, myös latautumisesta mobiililaitteilla. Tietojen lisäksi se antaa suosituksia kuinka latautumisrivakkuutta voi kasvattaa.

Lue kokonaan…

GTmetrix meni rikki

GTMetrix on monipuolinen nettisivujen latautumisnopeuden optimointiin erikoistunut palvelu. Olen käyttänyt sitä vuoden–kaksi (esim.) etenkin silloin kun tekemälläni sivustolla on ollut paljon kuvatiedostoja. Ulkoasun kuvatiedostojen tiedostokokojen pakkaaminen on yksi GTMetrixin vahvuuksista. Toki muitakin vahvuuksia palvelussa on. Nyt myös heikkouksia.

Lue kokonaan…

Miten nopeasti nettisivusi latautuvat?

Nettisivujen latautumisnopeutta haittaavia tekijöitä voi olla useita. Opin tämän ryhdyttyäni harrastamaan sivun latautumisaikojen optimointia käyttämällä hyödykseni GTmetrix-työkalua. Sillä analysoidaan eri tavoin halutun URL-osoitteen takaa löytyvä sivusto ja esitetään vinkkejä, miten sivuston voi saada latautumaan nykyistä nopeammin. GTmetrixin tulossivulla on lisäksi välilehti, jossa näytetään graafisesti mitkä komponentit latautuvat ja miten kauan.

Lue kokonaan…