⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"harhakuva"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1324 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla harhakuva, merkityt blogikirjoitukset.

Pingstate 2001-2017

Pinkkari oli sen loppuaikoina eloton tapaus, jossa vain spämmipostaajat julkaisivat juttujaan. Nyt Pingstate.nu näyttää lasketun historian romukoppaan. Sivusto on suljettu. Sieltä löytyy vain yksi sivu, johon ylläpito kirjoitti saitin synnystä ja vaiheista, ja tämän tärkeän yhteenvedon: Pingstate on matkansa varrella muuttanut satojen suunnittelijoiden elämää ja uraa. Se on auttanut työllistymisessä ja verkostoitumisessa, synnyttänyt projekteja, tuonut ammattilaisia yhteen, synnyttänyt suunnittelutoimistoja sekä luonut ystävyyksiä ja avioliittoja. Olemme kiitollisia siitä valtavasta arvosta mitä Pingstate ja sen ympärillä toiminut yhteisö on tuonut elämiimme.

Lue kokonaan…

Onko IRC-Galleriasta MySpaceksi

Google Playssa IRC-Gallerian mobiiliappi Ihku on saanut 24 käyttäjältä kolme tähteä viidestä. Ohjelmaa on asennettu Google Playn mukaan 1000–5000 kertaa. Softan viimeisin päivitys tehtiin eilen. Käyttäjien kirjoittamien tuoreimpien arvostelujen mukaan Ihku tarvitsee ehdottomasti paremmat asetukset ja sen kautta kuvia on helppo selata ja tykkäillä nopeasti. Ehkä tällä kännykkäversiolla IRC-Gallerialle saadaan uutta elinvoimaa. Galtsussa on nyt 0,45 miljoonaa käyttäjää, joskin Google Playn apin esittelysivulla aktiivisten käyttäjien määräksi ilmoitetaan vain 120 000. Irkkigallerian käyttäjäkunnasta iso potti lienee liihotellut muihin sossumedian palveluihin, kuten Facebookiin ja Instagramiin.

Lue kokonaan…

Teosten pelastaminen Harhakuvasta

Vaikuttaa siltä, että kaikenlaisten taideteosten ja -tekeleiden esittelypaikka Harhakuva on vielä käytettävissä 1.4.2016 asti osoitteessa www.harhakuva.fi. Maaliskuun ensimmäisenä sivuston ylläpitäjät julkaisivat siellä tiedotteen, että käyttäjillä alkaa olla viimeiset hetket käsillä pelastaa sivustolla olevat työnsä. Sivuston sulkemista perustellaan sillä, että palvelinkulut ovat kovat ja sivuston päivittäminen ”nykyaikaan” on iso homma. Tähän mennessä ainakin .org-päätteinen Harhakuva on ollut poissa pelistä jo useamman viikon.

Lue kokonaan…

Harhakuva katosi

Vuonna 2005 perustettu ja luultavasti silloin avattukin Harhakuva vaikuttaa tulleen tiensä päähän. Sen domainosoite on ollut uusimista vaille jo parin päivän ajan. Harhakuvaan pyrkivät kävijät näkevät vain englanninkielisen ländärin täynnä mainoslinkkejä. Harhakuva oli nettigalleria ja julkaisualusta kaikenlaisille taideteoksille. Se aikoinaan korvasi sellaisen aukon, jonka Virhe.orgin häviäminen vuosikymmen sitten synnytti.

Lue kokonaan…