⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"javascript"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1338 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla javascript, merkityt blogikirjoitukset.

CodeMirror haluaa 80 kiloeuroa

Hahahaha! Mutta sitä ennen on kirjoitettava muutamalla sanalla siitä mikä CodeMirror on. Se on JavaScriptilla kirjoitettu selainpohjainen koodieditori. Sen tekijät haluavat toteuttaa uuden version CodeMirrorista. Uusi versio tulee olemaan numero 6. Se tulee sisältämään saavutettavuuden kannalta parannuksia editoriin, kuten myös parannuksia kosketusnäyttökäyttöisyyteen ja käyttöliittymään. Ja näiden asioiden vuoksi kaksihenkinen koodaritiimi haluaa 80 000 euroa voidakseen kirjoittaa koodia vuoden ajan osa-aikaisesti.

Lue kokonaan…

Vuokrasopimuksen irtisanominen henkilötunnuksella

Mielikuvitellaan sellainen tilanne, että nettiselaimella* on lomake. Sillä lomakkeella voi irtisanoa vuokrasopimuksen. Sopimuksen irtisanominen edellyttää henkilötunnusta ja osoitetta. Osoitetiedon voi oikeastaan mielikumittaa tästä pois, koska haluan keskittyä vain henkilötunnukseen. Jos siis vuokrasopparin päättäminen on mahdollista henkkarinumeron avulla, millä tavalla pahantahtoinen operaattori, eli svidun nörtti, voi optimoida vuokrasopimusten irtisanomisen tehdessään kelvollisia henkilötunnuksia arpovaa tietokoneohjelmaa?

Lue kokonaan…

Calypso voi rikkoa WordPressin tai viedä sen tähtiin

WordPressin hallintapaneelin uudistuksen koodinimi on Calypso. WP:n perustaja Matt Mullenweg luetteloi blogissaan mitä Calypso käytännössä tarkoittaa. Luettelon alussa hän mainitsee Calypson olevan "uskomattoman nopea". Nopeus saavutetaan käyttämällä JavaScriptiä. Nopeus lienee uudistuksen suurin ilonaihe tavallisille käyttäjille, sillä jos valtaosa hallintapaneelin toiminnallisuuksista ladataan vain yhden kerran, sen jälkeen samalla sivulatauksella suureen osaan toiminnoista voi päästä käsiksi ilman havaittavaa latauksen aiheuttamaa viivettä. Mutta jos se ei toimi kunnolla eri laitealustoilla, tai jos se ei ole yhteensopiva valtavan olemassa olevien pluginien kirjon kanssa…

Lue kokonaan…