⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"kahvi"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1365 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla kahvi, merkityt blogikirjoitukset.

Tietoa Pantonesta ja maailman rumimmasta väristä

Kesäkuussa 2016 uutisoitiin maailmalla kuinka australialaisen markkinatutkimuksia tekevän yrityksen, Gfk Bluemoonin, mukaan maailman rumin väri on nimeltään Pantone 448 C. Tuota ruskean ja oliivin välimaastoon sijoittuvaa väriä on tupakoitsijoiden keskuudessa kuvailtu sellaisilla sanoilla kuin ”kuolema”, ”lika” ja ”piki”. Niiden seikkojen vuoksi australialaiset tupakoitsijat ovat saaneet ihastella savukeaskeissa väriä Pantone 448 C. Värin lempinimi on opaque couché.

Lue kokonaan…

Ehdotus Ärrän suvaitsevaisuuskahvikupiksi

Pian valitaan suvaitsevaisuuskahvikuppi. R-kioskin mainiossa kisassa kuka tahansa voi käydä spurdospärdeilemässä oman ideansa. Jos idea saa kylliksi ääniä, tai oikeastaan jos idea ensin hyväksytään julkaistavaksi Ärrän nettisivuilla ja jos se sitten saa kylliksi ääniä, se voi pian koristaa lukemattomia kahvikuppeja eri puolilla maata. Minäkin päätin osallistua tuohon kisaan. Minulle suvaitsevaisuus tarkoittaa tietenkin sitä, että jokainen suomalainen tuodaan uuden äärelle ja että kulttuurin elinvoimaisuutta elävöitetään ja että kaikki rikastuvat. Nämä asiat heijastuvatkin kilpailutyössäni.

Lue kokonaan…

R-kioskin kahvi opiskelijoille ja varusmiehille

"Hae lisäenergiaa opiskeluun Ärrältä!" Kaikenlaisia kahvikupillisia saa nyt ostaa R-kioskilta niinkin huiman huikeaan etuhintaan kuin 1,5 euroa / kuppi. Pitää vain vilauttaa opiskelijakorttia tai varusmieskorttia. Loppuvuodesta 2012 Kelan mukaan keskimääräinen opintotuen määrä, johon kuuluu asumislisä ja opintoraha, oli 354 euroa. Yliopistossa keskimääräinen opintotukisponssaus oli 450 euroa ja ammattikorkeakoululaisilla 435 euroa, amislaisilla 248 euroa ja lukiolaisilla 123 euroa. Varusmiesten päiväraha on ensimmäiselle noin puolelle vuodelle 5,1 euroa päivässä. Jos "tulot" ovat tällaisia, ei 1,5 euron kahvikupillinen ole missään nimessä kannattava sijoitus.

Lue kokonaan…

Kahvikuppibokeh

Jouluvalobokehin jälkeen on vuorossa pari kuvaa Mandragora-nettikaupasta "kauvvan sitten" hankkimastani kahvikupista. Kuppi istuu keittiön pöydällä. Kamera istuu tripodissa. Kuvan taustalla on tuolin selkänojaan ripustettu punaisia jouluvaloja. Kameran asetuksista syvyysterävyys tai terävyyssyvyys on hyvin kapea ja kameran silmä on tarkennettu kuppiin. Digikameran asetuksista laitoin kameran ottamaan kuvia kaukolaukaisimen painalluksesta. Kamerassani ei ole jotain peilin lukitukseksi kutsuttua toimintoa, mutta nähdäkseni samaan tulokseen pääsee laittamalla Live View’n päälle. Kaukolaukaisimen ja Live View’n pitäisi vähentää tärähtelyä ja värähtelyä kuvaa otettaessa.

Lue kokonaan…

Guatemala Maragogype Superior

Guatemala Maragogype Superior on kahvimerkki. Tapaan tilata kuukausittain Mandragorasta kahvipapuja. Viimeisin ostos oli kilogramman säkki Guatemala Maragogype Superioria. Kirjoitan tätä, koska en halua unohtaa virhetikkiä. Vaikka tämä guatemalalainen papupussi ei ole kovin pahanmakuista pannun läpi keitettynä, se maistuu vain vähän paremmalta kuin huoltoaseman kahvi.

Lue kokonaan…