⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"loviisa"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla loviisa, merkityt blogikirjoitukset.

Pyromaani Loviisassa

Loviisan Sanomat uutisoi jälleen uudesta epäilyttävästä maastopalosta. Niitä on Lovarin mukaan syttynyt seitsemän kertaa, joista kaksi kappaletta eilen perjantaina. Ennen tuon lehden nettisivujen uudistusta pääsin pläräämään sen arkistoja. Muistan lukeneeni siellä epäilyttävästä tulipalosta jossain maatilan apurakennuksessa, ja elleivät pienet harmaat aivosoluni ole väärässä, paloi joitain kuukausia aiemmin myös roskalava. Osa niistä lienee saman mielipuolen sytyttämiä.

Lue kokonaan…

Sudet tappoivat neljä lammasta Suomenkylässä

Kun nyt sudet tappoivat neljä lammasta Loviisan Suomenkylässä, joka muuten sijaitsee vähän niin kuin motissa Ruotsinkylän ja Ruotsinpyhtään välissä, lienee aika odotella reaktioita sutten ihailijoilta. He muistuttavat meitä väärin ajattelevia ihmishirviöitä, jotka haluamme esimerkiksi pikkulasten voivan kulkea ulkona ilman pelkoa väkivallan kohteeksi joutumisesta, että tapahtunut on ihmisten vika ja että sudet eivät koskaan tee mitään pahaa ja että susien vihaajat pitää vaientaa… Ja sellaista. Oikein ajattelevat ihmiset varoittavat myös kuinka Berliinissä juuri tapahtunut ”rekkaonnettomuus” ei ole mitenkään tekemisissä minkään tietyn uskonnon kanssa. Susia lampaiden vaatteissa.

Lue kokonaan…

Löydä virhe tästä otsikosta

Ei siis tuosta ylhäällä olevasta vaan tästä Loviisan Sanomien uutisotsikosta: Loviisa säilyttää kaikki kyläkoulut ja rakentaa kaksi uutta koulua. Missä on virhe? Vastaus: siinä ei sanota miten tuo kaikki maksetaan. Ne tietysti maksetaan velalla. Jos jatketaan asian päättelemistä, voidaan havaita, että velkaa saa harvoin ilmaiseksi. Siitä tapaa tulla korkokustannuksia. Miten velka ja korot lopulta maksetaan? Veroilla esimerkiksi. Koska kustannuksia tulee tulemistaan, veikkaan Loviisan kuntaveron liikahtavan ylöspäin. Ehkä Loviisassa joudutaan näiden hankkeiden takia verojen nostamisen lisäksi vähentämään kuluja muista asioista. Ainakin teiden kunnossapito on ollut säästöliekillä jo vuosikausia.

Lue kokonaan…

Loviisan ydinvoimalat loppusuoralla

Loviisassa sijaitsee kaksi ydinvoimalaa. Ne tuottavat kymmenyksen Suomen käyttämästä sähköstä. Laitokset on tarkoitus sulkea vuosina 2027 ja 2030, ellei sitä ennen niiden lupia jostain syystä uusita. Olkiluotoon on rakennettu miljardeilla euroilla jo kymmenen vuoden ajan uutta voimalaitosta. Lisäksi Pyhäjoelle saattaa tulla vuonna 2024 starttaava laitos. Vaikka nämä vuosiluvut tulevat käsille vasta pitkän ajan päästä, lienee jo nyt syytä miettiä mihin roudata tonneittain säteilevää jätettä? Posiva on vuosien ajan miettinyt josko ne voisi säilöä maan alle. Posiva on louhinut 450 metriä syvän onkalon, jonka nimi on Onkalo. Sitä käytetään tutkimustarkoituksiin, mutta se saattaa lopulta päätyä ydinjätteen loppusijoituspaikaksi. Posivan visioon sisältyy kallioon kaivettuun koloon laitettava loppusijoituskapseli, jonka päälle tampataan bentoniittipuskuriksi nimetty tulppa. Lopulta kolo täytetään. Ja sitten lottomentaliteetilla toivotaan parasta.

Lue kokonaan…

Miten niin Taasiankodin kunnostus on liian kallista?

Taasiankoti on vanhainkoti jossain Loviisan suunnalla. Se on tyypillinen vanhainkoti. Se on vanha. Siellä on vanhuksia. Taasiankodille on nyt Lovarin, eli Loviisan Sanomien, mukaan pyritty järjestämään remppaajaa ja kyselty tekijöiltä hinta-arvioita. Tarjousten mukaan reilun miljoonan euron kustannusarvio ylitettäisiin sadalla prosentilla. Se on ilmeisesti ongelma. En ymmärrä miten se voi olla ongelma, sillä voidaanhan ottaa käyttöön "valtio maksaa" -menetelmä. Jos "valtio maksaa" on se musta Amex, jolla sinunkin kotiseudullasi vastaanottokeskuksen tai -keskusten pyörittäminen pystytään kattamaan, silloin samaa korttia voidaan vinguttaa myös vanhainkotien kunnostamiseen. "Valtio maksaa" -menetelmällä voidaan laittaa kaikki vanhainkodit kuntoon!

Lue kokonaan…

Optirak Oy

Lovarissa näkyy samalla silmäyksellä kaksi toisiinsa täydellisesti sopivaa uutista. Ensin kerrotaan, että salaperäinen Optirak Oy haluaa rakentaa Loviisan pieneen kaupunkiin miljoonia ja miljoonia euroja maksavan rakennusryppään matonpesupaikan tilalle. Sitten on rkp:n kaupunginvaltuutettu Thomas Rosenbergin halut. Ne ovat vähän toisenlaisia. Hän haluaa majoittaa mahdollisimman monia turvapaikanhakijoita Loviisan seudulle. Hänellä vaikuttaa kuluvan suuri osa päivästä pohtimiseen, kuinka hädänalaisia parikymppisiä, vetreitä ja pikkuisen parrakkaitakin sotalapsia tuotaisiin Loviisaan. Vaikka Kuggom-nimiselle alueelle. (Mieluiten kuitenkin juuri sinun naapuriisi, senkin tyhmä suomalainen.) Ehkä vuosien kuluttua Optirakin rakennuksiin voidaankin majoittaa niitä turvapaikanhakijoita. Olen täysin varma, että tilaa heille löytyy esimerkiksi juuri Optirakille myydystä Sahaniemestä, jonne yritys kaavailee tekevänsä 900–1500 asukkaalle huusholleja.

Lue kokonaan…

Tuulivoimaloita Loviisaan ja Porvooseen

Loviisan Sanomat elikkä Lovari kirjoitti pari juttua tuulivoimaloiden pystyttämisestä kiireisellä aikataululla Loviisaan ja ehkä myös Porvooseenkin. Kiireiseksi aikataulun tekee se, että voimaloita varten halutaan järjestää lupa-asiat kuntoon ensi vuoden loppuun mennessä. Sen jälkeen tehdään vuoden ajan tuulimittauksia. Sen jälkeen tuulivoimaloita luultavasti rakennetaan vuonna 2016 jos homma osoittautuu taloudellisesti kannattavaksi. Tuulivoimaloita varten on Etelä- ja Keski-Suomen alueelle 100 lupaa (yksin Ilmatar Windpowerille, ehkä lisää lupia muillekin firmoille). Lovarin uutisessa kerrotaan tuulivoimalan korkeuden olevan päälle 200 metriä. Siihen kuuluu se pystysuoraan tuleva tappi, jonka korkeus on 140–150 metriä. Roottorin halkaisija on 130–140 metriä. Voimaloiden välillä pitää olla etäisyyttä 500–700 metriä.

Lue kokonaan…

Loviisan pöytä

Maailmanennätyspöydän rakennustyöt Loviisassa jatkuvat huolimatta vandaalien, hunnien tai goottien tihutöistä. Kävin Loviisassa katsomassa mistä on kyse. Tässä kolme kuvaa The Pöydästä. Kuvaushetkellä pöydän yksi pää oli grillin takana ja toinen pää oli viety siniseksi valaistun komean hylyn ohi.

Lue kokonaan…

Hammurabin laki

Luin jonkun vanhan englanninkielisen version Hammurabin laista. Se on hyvin tylsä setti tekstiä. Alussa ja lopussa luritellaan kuinka kingi kingi on ja ettei niitä lakeja saa mennä muuttelemaan, hävittämään tai turmelemaan. Siellä on paljon hyviäkin neuvoja, kuten jos tyyppi puhkaisee toisen tyypin silmän, silloin puhkaisijan silmä puhkaistaan. Gandhi lienee tokaissut jotain sellaista, että tuota lakia noudatettaessa sen jälkeen kaikista tulee sokeita.

Lue kokonaan…

Loviisaan ei tule lentokenttää

Loviisan Sanomat uutisoi kuinka demarit, ruotsinsuomalaiset ja vasemmistolaiset blokkasivat alkuunsa ehdotuksen selvitellä josko Loviisan seudulle voisi hommata Malmin lentokentän korvaavan radan. Kaupunginjohtaja ja seitsemän muuta kaupunginhallituksen henkilöä (neljä ärkoopeetä, kaksi demaria ja yksi vasuri) katsovat, ettei Loviisan kannata yrittää tällaista hommaa. Se saattaisi tuoda melua… ja tietysti töitä, rahaa, matkustajia, liikennettä. Eihän se käy. Lentokentän sijaan Loviisaan halutaan lisää ydinvoimaloita.

Lue kokonaan…

Matikkaa Loviisan tapaan

Kun Loviisan kaupunginjohtaja veikkaa vuoden 2015 puolella jokaisen loviisalaisen (15 569 henkilöä elokuussa 2012) asukkaan olevan velkaa 2521 euroa, ja kun tulevien vuosien investointitarpeet Loviisassa ovat peräti 27,7 miljoonaa euroa, Loviisan perusturvalautakunta haluaa kaupunkiin pakolaisia Syyriasta. :-D Tämän älynväläyksen takana ovat Thomas Rosenberg ja Pamela Stenberg. Tietysti pakolaisten lisäksi on hommattava maahanmuuttokoordinaattori ja pakolaisohjaaja.

Lue kokonaan…