⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"maistraatti"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1323 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla maistraatti, merkityt blogikirjoitukset.

Talous, sitten terveys

Tupakka, kalja, rahapelit. Nämä kolme asiaa ovat minkä tahansa ruokakaupan ja minkä tahansa kioskin kolme merkittävää vikitintä. Niistä vain tupakka on nyt survottu ahtaalle. Jos kuvitellaan, että oluen lipittäminen urakalla ja lompakon tyhjentäminen pelikoneeseen on ihmiselle haitallista kuten on savun hengittäminen, voidaan kuvitella luvassa olevan lisää rajoituksia edellä mainittujen myyntiin ja mainontaan. Ehkä jonakin päivänä kaljatuotteet laitetaan jonnekin peltilaatikon sisälle ja olutta janoavan asiakkaan on mainittava tuotenumerolta minkä pullon hän haluaa ostaa. En usko minään päivänä samaa nähtävän Veikkauksen tai Raha-automaattiyhdistyksen palveluiden kohdalla. Pelikoneet, raavutusarvat ja lottomainokset säilyvät aitiopaikalla. Se johtuu siitä, että rahapelien kohdalla kansanterveys painaa vaakapuntarissa vähemmän kuin kansantalous.

Lue kokonaan…

Sokeribeibit, sokerisedät ja sokeritädit

Laitoin SeekingArrangement-sivuston selaimeni kirjanmerkkeihin muistaakseni kirjoittaa siitä jotain. Tavaramerkillä suojattu toteamus ”Mutually Beneficial Arrangements” on se mistä SeekingArrangementissa on kyse. Sitä käyttää väitetysti viisi miljoonaa sokeribeibiä, -setää ja -tätiä. Paritussivusto tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden kysynnän ja tarjonnan kohtaamiseen. Näiden ajatusten takana on se, että ulkoisesti viehättävä henkilö voi nostaa elintasoaan tekemällä järjestelyn varakkaan sokerisedän tai -tädin kanssa. Tämän tarkemmin en näe SeekingArrangementissa palvelua kuvailtavan, ja varmaan syystäkin, koska paritushan voi olla laitonta ja paheksuttavaa. Palvelu vaikuttaa olevan suosittu etenkin Yhdysvalloissa naispuolisten opiskelijoiden keskuudessa. Luehan myös Ashley Madisonin hakkeroinnista.

Lue kokonaan…

Nimet alkukirjaimen mukaan

Pyörittelin nimiluettelon, jossa on kaikki tällä hetkellä Suomessa käytössä olevat miesten ja naisten nimet, sekä sukunimet. Tuon hakemiston etusivulla on sivun puolivälissä mahdollisuus kaivaa nimiä auki alkukirjaimen mukaan. Väestötietojärjestelmän dataan perustuva systeemi sisältää kaikki nimet, joiden elossa olevia käyttäjiä on 10 tai enemmän.

Lue kokonaan…

Henkilötietojen salaaminen

Otsikko on sensaatiohakuinen. Lisäksi haluan tarkentaa jo tämän kirjoituksen alussa, ettei tässä kerrota turvakiellosta, vaan parin minuutin pituisesta operaatiosta, jolla saa kiellettyä omien henkilötietojen välittämisen kaiken maailman tarkoituksiin.

Lue kokonaan…