⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"marokon kauhu"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla marokon kauhu, merkityt blogikirjoitukset.

Lena Muhinan päiväkirjassa avoimeksi jääneet asiat

Leningradin piiritys kesti englanninkielisen Wikipedian mukaan 872 päivää, joidenkin muiden Wikin kieliversioiden mukaan vähän vähemmän aikaa. Se alkoi 8.9.1941. Lena Muhinan (englanniksi litteroitu: Lena Mukhina) päiväkirjan tapahtumat alkavat ennen piiritystä. Ne päättyvät kesällä 1942, jolloin Muhina pääsi junalla evakkoon luultavasti sukulaistensa luo. Hänen päiväkirjansa suomennetussa painoksessa on alkusanat Natoa ja Yhdysvaltoja kritisoivalta Markku Kangaspurolta. Hän on myös Rauhanpuolustajien puheenjohtaja. Rauhanpuolustajat on sellainen vanhojen kommunistien päiväkerho, jonka ajatteleminen tuo mieleeni lähinnä pari Kummeli-sketsiä ysäriluvulta.

Lue kokonaan…

Ruotsissa on pikkasen sisällissota

Tänään Norsborg on liekeissä. Rakennukset ja kymmenet autot ovat tulessa. Ruotsalaisia on lähtenyt evakkoon seudulta, joka on yksi Tukholman lähiöistä. Poliisi ja palokunta taistelevat parhaansa mukaan sitä hävitystä ja kaaosta vastaan, jota ruotsalaisvastaiset, ulkomaalaistaustaiset taistelijat ovat lyhyessä ajassa saaneet aikaan. Ruotsalaisia vastaan on hyökätty menneen viikon aikana Norsborgissa ja Hallundassa useaan otteeseen. Tähän mennessä vain vähän videokuvaa rintamalta on päätynyt nettiin.

Lue kokonaan…

Voi, oliko sinullakin huono päivä?

Veteraanienperinto.fi-sivustolle on laitettu luettavaksi kertomuksia. Niitä on alun alkaen julkaistu ainakin Kansa taisteli -lehdessä. Myös tämä kertomus on esitetty vuonna 1966 edellä mainitussa läpyskässä. Vaikka kaikki niistä ovat omalla tavallaan kiehtovia, ainakin minun mielestäni, pidän Huugo Turusen haavoittumisesta kertovaa kuvausta erityisen vaikuttavana… Se on yksi niistä tapahtumista, joista on arvatenkin erikoislaatuisuutensa vuoksi otettu paljon valokuvia. Tarkka-ampujan hommia hoidellut sotamies Huugo Turunen oli 8.7.1944 (tai 8.7.1941) aamukolmelta vajaan 150 metrin päässä vihollisen pienoiskranaatinheittimestä. Yksi niistä kranaateista teki täysosuman Turuseen.

Lue kokonaan…

Lockheed Martin kehitti tehokkaan laseraseen

Rikkovia uutisia! Maailmanlaajuisesti yli 112 000 henkilöä työllistävä Lockheed Martin kehitti laserasejärjestelmän, nimeltään Advanced Test High Energy Asset, joka pystyy purskauttamaan tarkasti kohdistetun energiaryöpyn esimerkiksi vihollisajoneuvon moottoriin. Lockheed Martinin nettisivuilla julkaistussa mediatiedotteessa näytetään kuva auton konepellistä, johon oli isketty ATHENAlla. Laser oli sulattanut konepeltiin reiän ja ilmeisesti se oli sulattanut myös käynnissä olleen moottorin. Laserissa on tehoa 30 kilowattia. Se on vielä prototyyppiasteella.

Lue kokonaan…

Minä, Marokon kauhu

Talvella liikuntaharrastuksiini on kuulunut omaisuudenhallinta, eli auton ikkunoiden skraappaaminen. Eilen en jaksanut lähteä sitä harrastamaan kuumeen vuoksi. Luin sen sijaan Seppo Porvalin kirjoittaman pehmeäkantisen Minä, Marokon kauhu -kirjan. Viime aikoina olen lukenut muitakin oikeita kirjoja kyllästyttyäni lueskelemaan vain nettisivuja. Juutilaisesta kertovan elämänkerran tai muistelman tiedot tallensin hiljaiseloa viettäneeseen LukemaniKirjat-palveluun. Rakensin sen pari vuotta sitten. Ei ole ottanut tuulta siipiensä alle. :-) Johtuu varmaan kehnosta ulkoasusta ja käyttöliittymästä.

Lue kokonaan…