⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"microsoft"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1324 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla microsoft, merkityt blogikirjoitukset.

Microsoft osti GitHubin

Hnnngh, unohdin otsikosta kysymysmerkin, joten sen pitäisi olla näin: Microsoft osti GitHubin? Voisin lisätä sen tuohon otsikkoon, mutta silloin se ei olisi enää niin klikkitäky, joten. Joten, eiköhän jatketa asian käsittelyä: Microsoftilla on GitHubissa 1835 julkista koodiprojektia. Tuo on vaikuttava luku. Vertailun vuoksi Applella on GitHubissa vain 49 julkista projektia. Googlella niitä on 1288 kappaletta. Nokialla on 138 sellaista. Jos huhut GitHubin päätymisestä ”Ison Ämmän” haltuun pitävät paikkansa, Microsoftin koodirepositorioiden määrä nousee 67 miljoonaan. GitHub nimittäin lokakuussa 2017 kertoi sitä käyttävän noin 24 miljoonaa ohjelmistokehittäjää, joista 5,3 miljoonaa on Euroopasta, ja että niitä koodiprojekteja on huimat 67 miljoonaa. Niistä julkisia on 25 miljoonaa kappaletta.

Lue kokonaan…

Uhkaako levytila loppua siltä asemalta, jossa Windows sijaitsee?

Rollen ongelmanratkaisusivustoa lueskellessani muistin jotain, josta voisin kirjoittaa omaan blogiini. Windows 7 -käyttöjärjestelmä on asennettu koneessani C-asemalle. Se on SSD-asema. SSD-asemassa on 55,7 gigaa levytilaa. Windows vie siitä valtaosan. Pakko on usein paras motivaattori, niin tässäkin tilanteessa. Löysin keinon vapauttaa jonkin verran levytilaa siirtämällä tilapäiset tiedostot toiselle asemalle.

Lue kokonaan…

Jos satut lukemaan tämän, Bill

Täydennys Microsoftin mainosohjelman piilottamisesta kertovaan kirjoitukseen: se keleen kuvake tulee näkyville aina kun tietokoneen käynnistää uudelleen. Panokset kovenevat! Esitän siis pyynnön Bill Gatesille. Jos satut lukemaan blogiani, joka ei ole liian kaukaa haettu epäilys, onhan sinun firmasi jo tunkeutunut tietokoneellenikin, voisitko ottaa Get Windows 10 -kuvakkeen pois koneeni työkaluriviltä? En halua nähdä sitä.

Lue kokonaan…

Microsoftin adware–spywaren piilottaminen työkaluriviltä

Vinkki Windowsin käyttäjille. Jos näet valkoisia neliöitä tietokoneesi näytöllä työkalurivin oikeassa reunassa, siis siellä, jossa on tyypillisesti kello ja päivämäärä, on tietokoneesi altistunut Microsoftin adwarelle ja spywarelle. Helpoin keino hävittää ison M:n mainoskuvake on klikata työkaluriviä hiiren oikeanpuoleisella napilla. Sen jälkeen avautuvasta valikosta, sen alimmaiselta riviltä, pitäisi löytyä joku sellainen kohta kuin Properties tai Ominaisuudet. Klikkaamalla sitä voidaan säätää mitkä kuvakkeet näytetään työkalurivin oikeassa reunassa. Siellä pitäisi olla joku kohta, jossa lukee Customize, Kustomoi tai Mukauta. Tsekkaa kuvakaappaus alapuolelta.

Lue kokonaan…