⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"montalbano"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1321 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla montalbano, merkityt blogikirjoitukset.

MGTOW

Me Naiset -lehden Essi kirjoitti vuosi takaperin nurinkurisen jutun MGTOW-buumista. Essin kirjoittaman jutun kuvituksena on jokin tusinatavarakuva kalsareissaan itseään kuvaavasta, akkamaiseen tapaan poseeraavasta, mangiinasta. Itse artikkelissa Essi yhdistää MGTOW:n johonkin tiettyyn nettisivuun ja johonkin tiettyyn Facebook-sivuun. Se on tietysti aivan virheellinen tapa yrittää ymmärtää jokin asia — sama juttu kuin jos kristinuskoon tutustuva henkilö hankkisi tietonsa tuosta aavikon uskonnosta lukemalla vain eroakirkosta.fi-sivustoa. Essi paljastaa kuinka puolueettomasti hän pystyy käsittelemään tätä miesmaailman ilmiötä: Mutta ehkä ongelma onkin juuri se, että MGTOW ei todellakaan halua hoivata, vaan pukea päähänsä persunuorten POIKA-lippiksen, juoda kaljaa miesluolassaan tai puuhata jotain muuta perimaskuliiniseksi miellettävää.

Lue kokonaan…

Perskohtaisesti ja läsnä läsnä olevana

Olit oikeassa jos arvelit noiden viittaavan Montalbanoon. Komisario Salvo Montalbanon seikkailut jatkuvat. Wikipedian enkkuversio sanoo 10. tuotantokauden sisältävän vain kaksi jaksoa. Niistä ensimmäinen lähetettiin 29.2. Seuraava osa näkyy sohvayleisölle ensi maanantaina. Ensimmäisen jakson alkuperäinen nimi on Una faccenda delicata ja toisen La piramide di fango.

Lue kokonaan…

Yleisradio Oy paisuu ja se on väistämätöntä

Yleisradio Oy ei ole mikä tahansa yritys. Se on veroloinen. Se elää veronmaksajien ver… varoilla. Vuonna 2013 se sai 500 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 se vei tilastojen kaunistelutavasta riippuen noin 508 tai 512 miljoonaa euroa. Sama summa on povattu vuodelle 2015. Ajattele jos sinä olisit "sisilialainen liikemies" kuten komisario Montalbanon jaksoissa mafiosoja on saatettu kutsua. Ajattelepa jos sinä keräisit rahaa ihmisiltä, ja he maksaisivat mitä pyydät. Pyytäisitkö kierros toisensa jälkeen yhtä paljon? Koska kierroksen tekemisessä kuluu aikaa, kengänpohjatkin kuluvat, voisit seuraavalla kerralla pitää aiheellisena kysyä vähän enemmän. Ja niin se menee.

Lue kokonaan…

Perskohtaisesti

Tilasin Levykauppa Äxästä inspehtoori Montalbanon ensimmäiset episoodit DVD:llä. Sarjan kohokohtia on lukea pollarikollegan suomennetuista tekstityksistä sana ”perskohtaisesti”. Sen sanoo hieman tanakka setä, joka yleensä hätäillen rynkyttää ovea ja hengästyneenä nopeasti italiaksi luritellen sanoo jotain. Se jotain sisältää jotain mihin sisältyy perskohtainen tapaaminen.

Lue kokonaan…