⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"myrkytystietokeskus"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1324 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla myrkytystietokeskus, merkityt blogikirjoitukset.

Kaivon myrkyttäminen, tai siis kuinka tarjota sisällön skreippaajalle paljon ei-mitään

Textpatternin foorumilla mainittiin tapaus, jossa jokin aasialainen taho oli imuroinut kokonaisen nettisivuston sisältöineen ja kaikkine ulkoasun grafiikkoineen ja JS-tiedostoineen. Sivuston alkuperäistä omistajaa eniten harmittaa kuinka tekstimuotoinen sisältö päätyi vääriin käsiin. Kloonattu sivusto toimii edelleen netissä. Se tarjoaa täsmälleen saman sisällön kuin alkuperäinenkin, ainoastaan domainosoite on siinä eri. Foorumilla luin hauskan idean kuinka tuollaista perusteellista skreippausta voi torjua. Idean isä kutsuu sitä Kaivon myrkytys -menetelmäksi. Siinä hän tunnisti skreippaajan käyttämät IP-osoitteet ja tarjosi varta vasten niille omien sanojensa mukaan valtavat määrät hölynpölysisältöä. Sellaisen sisällön voi tehdä koneellisesti esimerkiksi niin, että PHP-tiedosto esittää jokaisella sivun latauskerralla X verran satunnaisia kirjaimia ja numeroita, ja niistä muodostuneen sotkun sekaan laitetaan linkkejä, ja vaikka lihavoituja, kursivoituja kohtia, tekstikappaleita, otsikoita ym. Se johtaa tilanteeseen, jossa koko sivuston skreippaamiseen pyrkivä taho seuratessaan linkkejä lataa uusia satunnaisia hölynpölysivuja, joissa on uusia seurattavia linkkejä hölynpölysivuille jne. Kierre jatkuu kunnes hölynpölyä rouskuttava tai sitä tuottava taho tukehtuu. Tätä ideaa voi tehostaa tekemällä vaikka sivustokartan ja luomalla sinne ”siemenperunaksi” jonkin verran linkkejä (jotka johtavat edellä mainittuun hölynpölygeneraattoriin).

Lue kokonaan…

Louna oli mielisairas

Populaarimusiikista en tiedä mitään, mutta höpönlöpöttäjistä melkoisesti. Väylän Pyörre on Torniosta käsin tehtävä musiikkijulkaisu. Se julkaisi tammikuussa 2015 nettisivuillaan uutisen "Louna Wideniusta muistetaan Tampereella". Uutisen ekassa kappaleessa kerrotaan Louna Wideniuksen edesmenneen viime vuoden lopussa. Kiinnostuin tästä tapauksesta Lounan salaliittoväitteiden takia.

Lue kokonaan…

Kerta-annoksena mullan syöminen ei aiheuttane myrkytystä

HUS:n Myrkytystietokeskuksen nettisivuilla listataan asioita ja esineitä, joita voi nauttia kerta-annoksittain ilman myrkytysvaaraa ja ilman hoitotoimenpiteisiin ryhtymistä. Listaan sellaisia asioita tässä alapuolella. Myrkytystietokeskuksen mukaan nämä asiat eivät siis yleensä aiheuta myrkytysvaaraa, mutta sellainen mahdollisuus, olkoonkin hyvin pieni, lienee kuitenkin olemassa.

Lue kokonaan…