⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"mysql"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla mysql, merkityt blogikirjoitukset.

Kuinka parantaa MySQL-kantaan menevää kyselyä (aivopähkinä)

Löysin Stackoverflow’sta vuosien ikäisen MySQL-tietokantaan tehtävän kyselyn. Sen julkaissut henkilö vihjasi haluavansa nopeuttaa sitä kyselyä niin, että noin 4000 riviä sisältävästä tietokannasta datan rouskuttaminen sujuisi nopeammin. Hän kirjoitti ensimmäisen kyselykerran vievän 5–10 sekuntia, ja sitä seuraavien sujuvan paljon nopeammin. Haluan katsoa miltä se kysely näyttäisi jos minä kirjoittaisin sen, vaikka nyt aamuneljältä.

Lue kokonaan…

> 10 500 MongoDB-tietokantaa otettu panttivangiksi

Perjantaina Ars Technica kertoi huonosti turvattuja MongoDB-tietokantoja olevan niin monilukuinen määrä, että se on mahdollistanut harmillisen liiketoiminnan syntymisen. Yli 10 000:sta MongoDB-kannasta vaaditaan lunnasrahoja. Jos tietokannan omistaja ei suostu maksamaan lunnaita, on kanta vaarassa joutua deletoiduksi tai sen sisältämä data sotketuksi käyttökelvottomaksi. Tätä rahapeliä pelaavat hakkerit/kräkkerit, joita on tunnistettu 13 eri ”koplaa”, haluavat datan säästämiseksi bitcoineja. Lisätietoja tunkeutujista ja eräistä uhreista löytyy tästä taulukosta.

Lue kokonaan…

Sananen suurten MySQL-tietokantojen datatyypeistä

Localhostissa testailen sellaisen tietokannan käsittelyä, jossa on noin viisi miljoonaa riviä. MySQL-tietokannan nimi on kynnetyt1. Sen sisällä on yksi taulukko. Sen taulukon nimi on autot. Se on muodostettu viidestä sarakkeesta, jotka ovat järjestyksessä vasemmalta oikealle id, pvm, nimi1, nimi2 ja km. id on tyypiltään int(11), se on PRIMARY, UNSIGNED ja AUTO_INCREMENT. Sen oikealla puolella olevalla pvm-sarakkeella on datatyyppinä char(10) (päivämäärä on muotoa vvvv-kk-pp). Sitä seuraa nimi1 datatyypillä char(10) ja nimi2 sen datatyypin ollessa varchar(150). Lopuksi on km. Se on mediumint(11) ja attribuuttina on UNSIGNED. Näillä asetuksilla kannan tiedostokoko on 364,9 megatavua. Sen koko oli eilen noin yksi gigatavu. Asian selittää se, että testasin mitä tapahtuu jos nimi2 on tyypiltään char(150). Hyvin opettavainen kokemus. :-)

Lue kokonaan…

No connection could be made because the target machine actively refused it.

A great way to waste time is to first try to upgrade Wamp’s PHP version, then Apache, and to fail in it, so then it’s time to go "full retard" against Wamp… eventually realizing it needs to be uninstalled. Then installed. Then it’s of course time configure Wamp again only to find out there’s an exotic error message, as seen in the title of this post. But how to fix it? In my case the error occurred because in phpMyAdmin my previously existing user account for the specific MySQL database was missing. If you’re having a similar problem, I suggest opening phpMyAdmin and going to the "Users" tab to see if there’s everything that your software/script requires.

Lue kokonaan…

Ashley Madisonin tietokantadumppi

Se ei ole yksittäinen dumppi. Ashley Madison -verkkopalveluun tunkeutuneet henkilöt kopioivat väitetysti sen sisältämiä tietokantoja ja laittoivat ne hiljan nettiin jaettavaksi. Noin yhdeksän gigatavun kokoinen paketti sisältää useita tietokantadumppeja. En ole tätä kirjoittaessani tutustunut niiden sisältöön, mutta pakettiin sisällytetyt tiedostonimet kertovat, että siitä löytyy pakattuina seitsemän suurta tietokantadumppia. Mukana on tiedostot nyysineen porukan (kutsuu itseään nimellä The Impact Team) jättämä englanninkielinen viesti. Esittelen sen sisällön seuraavassa.

Lue kokonaan…

Lienee aika opetella mysqli-hommia

mysql on toiminut ihan hyvin tähän asti, mutta ilmeisesti se improvedia tarkoittava i-kirjain sen lopussa tuo jotain lisäarvoa koodailuhommiin. Samaan tapaan kuin HTML5 on tietenkin parempi kuin HTML4. Hahaa! Nörttivitsi.

Lue kokonaan…

Helppo tähtiarvosteluskripti

miniBB:n foorumilla joku vinkkasi hyvästä skriptistä, jolla voi aika pienellä vaivalla toteuttaa tähtiarvostelun melkein mille tahansa asialle nettisivulla. Skripti on ilmainen ja mahdollistaa pisteiden ja arvostelukertojen tallentamisen joko MySQL-tietokantaan tai tekstitiedostoihin. Käyttäjiä voidaan estää äänestämästä jos he eivät ole esimerkiksi foorumin sisäänkirjautuneita käyttäjiä tai nettikauppaan loggautuneita asiakkaita.

Lue kokonaan…

Virtuaalipalvelin Tentaclelta

Tilasin aamulla Tentacle Networksiltä testitunnukset virtuaalipalvelimeen. Sain tunnarit aamulla. Tunnuksilla voi käyttää palvelun Hopea-tasolla olevaa virtuaalipalvelinta, joka sisältää halutun Linux-distribuution, 512 megatavua välimuistia ja 10 gigaa kovalevytilaa, maksutta viikon ajan.

Lue kokonaan…