⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"nokia"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1321 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla nokia, merkityt blogikirjoitukset.

Nokia haastaa Applen, muttei enää sillä tavalla

Nokian pressipalvelu uutisoi tänään jättäneensä useita haasteita Applelle, sillä Nokia katsoo Applen hyödyntävän luvatta sen patentoimia asioita Euroopan ja Yhdysvaltain markkinoilla. Nokialaiset ovat laittaneet viimeisten kahden vuosikymmenen varrella yhteensä 115 miljardia (jotain rahaa, euroja varmaan) erilaisten teknologioiden kehitystyöhön. Sillä on kymmeniä tuhansia patentteja. Monet niistä liittyvät älypuhelimissa, tableteissa, tietokoneissa ja muissa sellaisissa laitteissa käytettäviin asioihin. Haasteissa esitetään, että Apple käyttää luvatta peräti 32:ta Nokian patentoimaa asiaa, jotka liittyvät esimerkiksi kännykkäantenneihin, näyttöihin ja käyttöliittymiin.

Lue kokonaan…

Blackphone

Blackphone on uudenlainen tietoturvallinen puhelin. Siitä uutisoitiin tammikuussa 2014 Suomessakin. Myös Forbes noteerasi sen. Blackphone pyrkii erottumaan muista luureista edukseen siinä, että se pyrkii estämään puhelimen vakoilemisen. Se on Silent Circlen ja Geeksphonen yhteinen projekti. Puhelin tullaan esittelemään suurelle yleisölle helmikuussa Espanjassa järjestettävässä Mobile World Congressissa. Barcelonassa pidettävä Mobile World Congress, MWC, on maailman suurin kännykkämiitti. Siellä esitellään esimerkiksi uudenlaisia puhelinmalleja. Vuonna 2013 se keräsi yli 72 000 kävijää.

Lue kokonaan…

Taidan minäkin myydä Nokian

Ostin Nokia Corporationin osakkeita Nordnetistä 12.7.2012 kappalehintaan 1,57 euroa. Hankinta-arvo oli 471 euroa. Nyt noiden osakkeiden markkina-arvo on 1479 euroa. Nordnetin tilastojen mukaan tuottoa on siis tullut 214 prosenttiyksikköä. Ei lainkaan hullumpi saavutus enkä usko tuon firman osakkeiden juuri tuota korkeammalle nousevan.

Lue kokonaan…