⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"obdautodoctor"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1324 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla obdautodoctor, merkityt blogikirjoitukset.

Muistiinpanoja OBD-II-viestin rakenteesta

Sparkfun.comin ja Totalcardiagnostics.comin OBD-II:ta käsittelevien sivujen mukaan on OBD-II-viestin ensimmäinen merkki kirjain, ja se kirjain on joko P, B, C tai U niin että P on yhtä kuin Powertrain (Voimansiirto). Voimansiirtoon kuuluu moottori, vaihteisto ja vaihdelaatikko. B tarkoittaa Bodya (Runkoa). Runkoon kuuluu ilmatyynyt ja ilmastointi. C tarkoittaa Chassista (Alustaa). Alustaan kuuluu ABS. Sitten U tarkoittaa luultavasti Useria (Käyttäjää).

Lue kokonaan…

Taksikuski on yksi niistä katoavista ammateista

Ehkä vuonna 1917 joku kirjoitti lehteen samanlaisen jutun kuin minä kirjoitan tähän blogiin tänä armon päiwänä vuonna 2017. Silloin sata vuotta sitten varmasti epäiltiin josko tulevaisuuden Suomessa ja muualla maailmalla enää tarvitaan hevosmiestä kun hyrysysy voi tehdä hevosen tarpeettomaksi. Siihen meni lopulta vuosikymmeniä. Viimeisiä hommia heppamiehille taisivat olla metsätyöt. Onneksi hevosmies voi periaatteessa hankkia auton ja ruveta vaikka taksirengiksi. Samanlaista siirtymämahdollisuutta ei taida muodostua taksikuskeille. Nythän taksiautoilijoiden markkinoita ahdistellaan monelta rintamalta. Yhtäällä on Uber ja toisaalla robottiautot.

Lue kokonaan…

OBDAutoDoctor

Parina viime päivänä autoni on vikuroinut luultavasti viallisen ABS-, EPS- tai ARS-virheen tai -sensorin vuoksi. Tai ehkä syy löytyy jostain muualta. Autossa vaikuttaa olevan noin miljoona osaa, jotka ikääntyvät tai vikaantuvat ja aiheuttavat meikäläiselle sellaisen tunteen, että teen töitä vain pitääkseni auton suurin piirtein läjässä. Ehkä helpointa olisi olisi ostaa iso rulla laastaria ja kääriä koko Scénic siihen.

Lue kokonaan…