⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"paikallisliikenne"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1338 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla paikallisliikenne, merkityt blogikirjoitukset.

Hirvionnettomuuksien vähentäminen lisäämällä maantiesuolaan jotain karkotinainetta

Tänään on kolme pointtia: 1) Luin Hacker Newsistä erään kommentin, jossa mainittiin hirvien tepastelevan autotielle mahdollisesti siksi, että tielle on sprinklattu suolaa. 2) Tässä opinnäytetyössä selvitettiin vähentyvätkö hirvieläinonnettomuudet asentamalla nuolukiviä maastoon. 3) Ehdotan eräille tieosuuksille ripoteltavan maantiesuolan sekaan laitettavan jotakin karkotinainetta (Tricoa?), joka hirvittää hirviä.

Lue kokonaan…

Haluan laittaa tämän blogitekstin otsikoksi "Kaivonkannen tulppaaminen", onhan tulppaaminen hyvä sana

Asun slummiutuvalla alueella. Yksi slummiutumisen merkeistä on se, että naapurissa keskiyöllä, aamuyhdeltä, aamukahdelta ja aamukolmelta kuuluu vieraskielisten lasten ilakointia. Ilmiön nimi on kastroidulla tavalla ilmaistuna: ”asukasprofiilin muuttuminen”. Toinen sen slummiutumisen merkeistä on ajoteiden päälle kerättyjen kaivonkansien vajoaminen. Nimittäin kun tietä päällystetään, se päällyste ladotaan vanhan (vain osittain poistetun) päällysteen päälle. Silloin tiessä sijaitsevat kaivonkannet tietenkin jäävät kerros kerrokselta syvemmälle. Mikäli monttupuheet jostain syystä lukijaa kiinnostavat, tässä on yksi ja toinenkin.

Lue kokonaan…

Paikallisliikenteen kertalipun hinta

Olen ihan varma, että tälle lipunhintaprojektille oli joku järkevältä kuulostava selitys silloin kun ryhdyin Googlesta hintatietoja kaivelemaan. Nyt kun kirjoitan tekstitiedostoon tekemiäni muistiinpanoja puhtaaksi, en näe tässä hommassa kovin paljon järkeä. Ehkä tästä on kuitenkin jotain hyötyä. Varttiprojektina yritin kasata dataa siitä, minkälainen on Suomessa paikallisliikenteen busseissa kertalipun hinta, koska täällä Porvoossa 3,3 euroa per kyyti vaikutti turhan tyyriiltä lystiltä. Kävi ilmi samanlaisia taksoja pyydettävän muuallakin Suomenmaassa. Yritin kai kasata mahdollisimman monen paikkakunnan ja kunnan bussikyytien hintoja, mutta, mutta… Kyllästyin hommaan kunnan/kaupungin numeron 18 kohdalla. Tässä on siis hyvin epätäydellinen ja jossain määrin epätarkka selvitys siitä, miten paljon paikallisliikenteessä linja-autolla matkustaminen maksaa.

Lue kokonaan…