⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"perskohtaisesti"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1321 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla perskohtaisesti, merkityt blogikirjoitukset.

Intellektuelli, mutta idiootti

Medium.comiin kirjoittavan Nassim Nicholas Talebin kirjoitus The Intellectual Yet Idiot alkaa tällaisin ajatuksin: Näemme maailmanlaajuisesti, Intiasta alkaen aina Britanniaan asti, Yhdysvaltoihin saakka, kuinka kapinamieli kasvaa niitä sisäpiirin päättäjiä ja journalisteja kohtaan, siis heitä, jotka puhuvat yhtä ja tekevät toista, ja jotka sanovat meille muille 1) mitä tehdään, 2) mitä syödään, 3) mitä sanotaan, 4) kuinka ajatellaan… ja 5) ketä äänestetään.

Lue kokonaan…

Yleisradio Oy paisuu ja se on väistämätöntä

Yleisradio Oy ei ole mikä tahansa yritys. Se on veroloinen. Se elää veronmaksajien ver… varoilla. Vuonna 2013 se sai 500 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 se vei tilastojen kaunistelutavasta riippuen noin 508 tai 512 miljoonaa euroa. Sama summa on povattu vuodelle 2015. Ajattele jos sinä olisit "sisilialainen liikemies" kuten komisario Montalbanon jaksoissa mafiosoja on saatettu kutsua. Ajattelepa jos sinä keräisit rahaa ihmisiltä, ja he maksaisivat mitä pyydät. Pyytäisitkö kierros toisensa jälkeen yhtä paljon? Koska kierroksen tekemisessä kuluu aikaa, kengänpohjatkin kuluvat, voisit seuraavalla kerralla pitää aiheellisena kysyä vähän enemmän. Ja niin se menee.

Lue kokonaan…

Perskohtaisesti

Tilasin Levykauppa Äxästä inspehtoori Montalbanon ensimmäiset episoodit DVD:llä. Sarjan kohokohtia on lukea pollarikollegan suomennetuista tekstityksistä sana ”perskohtaisesti”. Sen sanoo hieman tanakka setä, joka yleensä hätäillen rynkyttää ovea ja hengästyneenä nopeasti italiaksi luritellen sanoo jotain. Se jotain sisältää jotain mihin sisältyy perskohtainen tapaaminen.

Lue kokonaan…