⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"porvoon paikallisliikenne"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1324 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla porvoon paikallisliikenne, merkityt blogikirjoitukset.

Tiessä olevan vaurion muodostuminen ja sen kasvaminen kuopaksi

Näin kävelymatkalla asvaltoidun, paitsi tuo kuulostaa tyhmältä, joten kokeillaan uudelleen — asfaltoidun — pätkän tietä täynnä pyöreitä paikkoja päällekäin ja lomittain. Niiden paikkojen seassa oli kuoppa. Ja siinä kuopassa ruskeaa kuravettä. Kuopan reunalla oli tietysti pikitietä, mutta kuopan kohdalla se päällyste oli kadonnut ja sorapinta paljastunut. Väitän, että kun jossakin päin Yhdysvaltoja perustettiin ruumispuisto, saatiin siitä hyödyllistä tietoa esimerkiksi kuolinsyytutkijoiden käyttöön. Pitäisi avata päällystevauriopuisto, jossa kuoppien kehittymistä seurataan ja erilaisia paikkausmenetelmiä testataan.

Lue kokonaan…

Kimppakyydin suosio kartalla esitettynä

Kyydit.netin lisäksi on pari muutakin kimppakyytien ilmoituksia esittelevää nettipalvelua, mutta halusin tähän puuhaan ottaa vain nimeltä mainitun sen takia, että siellä näytti olevan eniten kimppakyytien ilmoituksia. Noudin tuolta sivustolta kyytien tarjoajien ja tarvitsijoiden tiedot. Tarvitsin Google Maps -kartalla visualisointia varten oikeastaan vain kolme tietoa: 1) onko ilmoitus kyydin tarvitsijan vai tarjoajan, 2) mikä on lähtöpaikka, 3) mikä on päämäärä. Sen jälkeen noudin Googlesta ilmoitettujen paikkakuntien keskipistettä merkitsevät koordinaattitiedot. Laitoin viivat lähtöpaikoista päämääriin Polyline-viivoina, joihin on laitettu suuntanuolet kertomaan mihin suuntaan ajetaan. Lopputulos näkyy Kimppakyydin tarve ja tarjonta -sivulla.

Lue kokonaan…

Taksikuski on yksi niistä katoavista ammateista

Ehkä vuonna 1917 joku kirjoitti lehteen samanlaisen jutun kuin minä kirjoitan tähän blogiin tänä armon päiwänä vuonna 2017. Silloin sata vuotta sitten varmasti epäiltiin josko tulevaisuuden Suomessa ja muualla maailmalla enää tarvitaan hevosmiestä kun hyrysysy voi tehdä hevosen tarpeettomaksi. Siihen meni lopulta vuosikymmeniä. Viimeisiä hommia heppamiehille taisivat olla metsätyöt. Onneksi hevosmies voi periaatteessa hankkia auton ja ruveta vaikka taksirengiksi. Samanlaista siirtymämahdollisuutta ei taida muodostua taksikuskeille. Nythän taksiautoilijoiden markkinoita ahdistellaan monelta rintamalta. Yhtäällä on Uber ja toisaalla robottiautot.

Lue kokonaan…

Porvoon ns. julkisen liikenteen linja-autot olisi järkevintä vaihtaa mopoautoihin

Koska Porvoon sisäisen liikenteen kertalippu aikuisille on 3,3 euroa, ainakin osin siitä johtuen paikallisliikenteen linjurit kulkevat valtaosan päivää tyhjillään. Kertalipulla kun ei saa kuin sen yhden matkan. Siirtolippu maksaa 1,7 euroa. Vertailun vuoksi Helsingin alueella parin euron piletillä voi kulkea tunnin ajan pitkin pääkaupunkiseutua metroilla, ratikoilla, linja-automobiileilla ja käsittääkseni myös lähijunilla.

Lue kokonaan…