⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"rising storm"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla rising storm, merkityt blogikirjoitukset.

Magic Leap

Totisinta totta ja virtuaalitodellisuutta yhdisteleviä tuotteita on yritetty pusata markkinoille vuosikausia. Google yritti tehdä sen Glass-silmälaseillaan ja Microsoft yrittää tehdä tulosta myymällä HoloLens-kakkuloitaan alkaen 3349 euron yksikköhintaan. Googlen ja Microsoftin lisäksi taikalaseja myyvät Oculus, Sony, HTC ja Samsung. Viimeisin hypetyksen kohde tässä skenessä on Magic Leap, joka suunnittelee tuovansa myyntiin 1500–2000 euroa maksavat lasit. Magic Leapin One-lasit yrittävät juksata käyttäjänsä aivoja niin, että käyttäjä, tai pelaaja, kokee todellisuuden ja virtuaalimaailman yhdistyvän saumattomasti. One hyödyntää valokenttäteknologiaa. (Jos olet lukenut tätä blogia, ehkä muistat tuon erikoisen sanan. Valokenttäteknologia-sanaa käytin viimeksi kirjoittaessani Lytro Illum -kamerasta.) Magic Leap on saanut miljarditolkulla taaloja hankkeeseensa. Wired.com kirjoitti lokakuussa 2017 yrityksen arvostuksen olevan jopa kahdeksan miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Lue kokonaan…

Rising Storm 2: Vietnamin modaus- ja mappauskilpailu käynnistyi

Kilpailu sisältää kaksi vaihetta. Ensimmäinen vaihe käynnistyi nyt ja se päättyy 31.10.2017. Siinä palkitaan kolme parasta pelikentän tekijää Amerikan rahalla, siis Yhdysvaltain dollareilla, seuraavassa järjestyksessä: parhaan kentän tekijä saa 5000 USD, toiseksi parhaan tekijä 2500 USD ja kolmanneksi parhaan 1000 USD. Parhaan pelimodin tekijöille on luvassa ilmeisesti 4000 USD:n edestä tavaroita ja/tai rahaa.

Lue kokonaan…

Trelloa käytetään Rising Storm 2:n kehityksessä

Trello on sellainen nettiselaimella toimiva jääkaapin ovi, johon voi laittaa kiinni kortteja vähän niin kuin magneetilla. Käyttäjät voivat lukea kortteja ja kommentoida niitä ja sillä tavalla ilmeisesti jokin monimutkainen projekti, kuten tässä tapauksessa 1. persoonan räiskintäpeli Rising Storm 2, voidaan saada julkaisukelpoiseksi. Rising Stormin kehittäjät paljastivat äsken Closed Beta -kehitysvaiheen puuhalistan Trellossa.

Lue kokonaan…

Rising Storm 2: Vietnam

Tämä liittyy videopeliin. Jos sellaiset asiat eivät jaksa kiinnostaa, kannattaa lopettaa lukeminen tähän pisteeseen. Muussa tapauksessa jatka toki, sillä etenkin ensimmäisen persoonan taktisten räiskintäpelien fanit voivat yllättyä iloisesti. Sitä ennen haluan selvitellä Rising Storm 2 -pelin sukupuuta.

Lue kokonaan…

Rising Storm

Kuvakaappauksia Tripwire Interactiven emopeliin Red Orchestra 2: Heroes of Stalingradiin julkaistusta Rising Storm -pelistä. Peli sijoittuu tokan maailmansodan biitsirintamalle, jossa japanilaiset eli "tojot" ja amerikkalaiset elikkä "muricalaiset" ottavat toisistaan mittaa.

Lue kokonaan…

Rising Storm -pelaajaprofiilin yhteenveto

Olen pelannut Rising Stormissa 83 matsia. Pari kertaa amerikkalaisten (Allies) saappaissa, lopun aikaa japanilaisten (Axis) puolella. Pelissä on luultavasti jokin pisteytyksen tuplaamisvaihe käytössä, joten numerot ovat joiltain osin suurempia kuin mitä virtuaalitodellisuudessa on tapahtunut. Pointti numero yksi on kuitenkin se, että kokemistani noin 80:stä ottelusta japanilaisten puoli on hävinnyt 60 kertaa ja voittanut vain 20 kertaa. Ei siis kovin tasapainoinen juttu. Tämä epäsuhta on osin selitettävissä sillä, että amerikkalaisten puolella pelaaminen on helpompaa parempien pyssyjen vuoksi, sekä sillä, että lammaslauman tapaan käyttäytyvät pelaajamassat pyrkivät yleensä voittavan joukkueen puolelle.

Lue kokonaan…

Things I don't like in Rising Storm

After playing Rising Storm for some days, and especially spending time on the Japanese side, it seems like the American flamethrower guy can operate his firehose too easily. Also he can move too fast. He can run even uphill without slowing down. Also he moves silently like a ninja. On the other hand the Japanese SMG gun, was it Type 100 or something, has crappy, large and round iron sights that are totally useless in situations when the sights should be used (about 99% of time). At first the SMG has a better, open iron sights, but then player gets upgraded to have the round thing blocking everything.

Lue kokonaan…

Rising Storm -lisäosa Red Orchestra 2:een

Rising Storm on julkaistu. Laitoin pelin latautumaan eilen, mutta vasta tänään ehdin kokeilemaan miltä se vaikuttaa. Ilmaisversiossa pelaaja saa nähtävästi vain kiväärimiehen roolin eivätkä pelihahmon skenepisteet tallennu järjestelmään. Näillä asioilla pelitalo Tripwire Interactive yrittää saada pelaajan ostamaan Rising Stormin. Saatanpa ostaakin.

Lue kokonaan…