Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Tagipilvi

"roscosmos"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1281 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla roscosmos, merkityt blogikirjoitukset.

Christos kirjoittaa T-34:stä

Tämä on sillä lailla erityinen blogikirjoitus, että se sisältää yhden kuvituskuvan. Löysin lupaavalta vaikuttavan kuvapankin, josta varasin kuukaudeksi jäsenyyden. Sillä jäsenyydellä saa ladata kuvia vaikka blogia varten. Kuvan tarinan lisäksi haluan tuoda esiin sanan tritiikki. Se on yksi pitkäaikaisen Suomi-youtubettajan, niilo22:n, ajoittain käyttämä termi. Se tarkoittaa kritiikkiä. Tämä kirjoitus esittelee sitä tritiikkiä, jota Christos military and intelligence cornerissa on esitetty ”ryssäläisestä” T-34-panssarivaunusta.

Lue kokonaan…

600 kilogramman Schiaparelli (EDM) laskeutuu Marsiin

ESAn ja Roscosmoksen ensimmäinen yhteinen projekti, Marsin pinnalle laskeutuva Schiaparelli, sisältää vain vähän tieteellisiä instrumentteja. Pari niistä on valmistettu enemmän tai vähemmän Suomessa. Kosteussensori ja painesensori ovat Ilmatieteen laitoksen ansiota.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi