⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"samyang"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1309 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla samyang, merkityt blogikirjoitukset.

Koreoiden yhdistyttyä

Jossakin vaiheessa pohjoisen ja eteläisen Korean välillä kulkeva raja kaatuu. Sitten Pohjois-Korean väki tulee kysymään koko maailmalta miksi kukaan ei auttanut heitä, mutta sellaisen kysymyksen ensisijainen kohde on tietysti Etelä-Korean kansa. Etelä-Koreassa mumistaan siihen kysymykseen vastaukseksi jotain, että kun oli niin paljon kiireitä ja kustannuskysymyskin vielä, ja eihän ole heilläkään ollut helppoa.

Lue kokonaan…

Irix

Irix on uusi kameraobjektiivin valmistaja. Yksikössä. Irix on niin nuori ja tuore, että se on vasta aikeissa julkaista ensimmäisen objektiivinsa. Se on hyvin laajakulmainen ja kohtalaisen suuriaukkoinen: 15 millimetrin polttoväli, jossa f/2.4. Se tulee olemaan kilpailija ainakin Samyangin (jolla siis on monta nimeä) 14 mm:n ja aukon 2.8 manuaalilinssille. Irix kertoo pressitiedotteessaan tarjoavansa rakenteellisesti ja optisesti erittäin hyvän manuaalitarkenteisen linssin. Sen lähin tarkennusetäisyys on 28 senttimetriä. Se on suunniteltu ns. täyden kennon kameroille. Se tulee myyntiin keväällä. Hintaa ei ole kerrottu.

Lue kokonaan…

Samyangin monet nimet

Objektiiveja valmistava Samyang käyttää jostakin syystä Samyang-nimen lisäksi tuotteistaan joskus nimeä Rokinon, joskus Bower, mahdollisesti myös Walimex. Samoja valokuvaus- ja videokuvauskäyttöön tarkoitettuja tuotteita voi siis löytyä eri nimillä. En tiedä miksi niin on. Esimerkiksi Samyang-nimi ei ole rajoitettu vain johonkin tiettyyn tarkoitukseen, kuten cine-linsseiksi, eikä millekään tietylle kameravalmistajalle, kuten Nikonille. Luultavasti Samyangin nimeä käytetään yleisimmin Euroopan alueella. Saattaa olla vieläpä niin, että jos Walimex on käytännössä sama kuin Samyang niin Walimex-nimellä myytävät tuotteet on suunnattu vain Saksan-markkinoille.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi