Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Tagipilvi

"sherlock"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1286 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla sherlock, merkityt blogikirjoitukset.

Onko PIN-koodisi hakkeroitu?

Katso tästä taulukosta onko liittymääsi tallennettu PIN-koodi ihan kenen tahansa saatavilla. Tällainen koodiprojekti on yllättävän helppo tehdä PHP:llä käyttämällä foreach-silmukkaa, jossa on range(0,9999,1). Tuo range tekee arrayn. Foreachin sisällä käytetään funktiota str_pad lisäämään luvun vasemmalle puolelle riittävä määrä nollia (eli silloin kun luku on pienempi kuin 1000).

Lue kokonaan…

Hobitti: Smaugin autioittama maa

Telegraph-lehti kirjoitti hiljattain pitkäksi venyneen leffa-arvostelun Hobitti-trilogian kakkososasta. Siinä kritisoitiin sitä kuinka elokuva on ylipitkä ja vain kolmella toiminnantäyteisellä kohtauksella sekä yhdellä arvostelijan mielestä alatyylisellä repliikillä varustettu kokkare. Nyt myös Uusimaassa julkaistiin arvostelu Hobitti: Smaugin autioittama maasta. Siinä paljastetaan elokuvan olevan yli 2,5 tunnin mittainen!

Lue kokonaan…

Sherlockin toinen kausi petti

Omassa blogissa otsikoiden tekeminen on välillä hauskaa kun voin runoilla siihen melkein mitä tahansa jos huvittaa. Otsikkoon voisi naputtaa myös jotain hyvin löyhästi järkeenkäypiä sanoja peräkanaa. Toinen aika hauska asia omassa blogissa on mahdollisuus kirjoittaa tekstiä ihan jostain muusta asiasta kuin mihin otsikko viittaa. En tee niin nyt. Tämä ihan oikeasti liittyy Sherlock Holmesiin.

Lue kokonaan…

Sherlock Holmesin uudet jaksot

Brittisarja Sherlock on yhteensä kolmen jakson pituinen televisiosarja Sherlock Holmesin seikkailuista sovitettuna nykyaikaan. Tuosta telkkarisarjasta on tällä hetkellä valmistumassa toinen tuotantokausi, joka sekin käsittää kolme 90 minuutin mittaista osaa. Näiden kolmen jakson lisäksi Holmes-faneja hellitään arvatenkin toimintaa älyllistä toimintaa enemmän sisältävällä Sherlock Holmes 2 -elokuvalla. Se on jälkituotantovaiheessa, joten leffa saapunee valkokankaille myöhemmin kuluvan vuoden varrella.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi